Як вибрати шкільний рюкзак

Як вибрати шкільний рюкзак
Вибір шкільного рюкзака - відповідальне завдання для батьків. Сучасні школярі змушені щодня брати з собою величезну кількість речей: зошити, підручники, пенали, форму для занять спортом та змінне взуття, перекус, а в молодших класах ще й іграшки. Неправильно підібрані параметри шкільного рюкзака можуть негативно вплинути на здоров'я та поставу дитини, оскільки надмірне навантаження на хребет з часом призводить до порушень його розвитку. Можна придивитись та придбати рюкзак молодіжний KITE City в школу, як один з варіантів для вибору, адже в такій моделі є все необхідне для комфортного носіння.

Щоб вибрати кращий рюкзак для школяра, необхідно орієнтуватися на кілька факторів:
• Рекомендації педіатрів. Учням молодших класів краще купувати ранець, який має жорсткий корпус та спеціальну будову стінки, що виключає тиск на спину малюка.

• Якість матеріалів, з яких виготовлений рюкзак. Виріб повинен бути ергономічним, тканини легкими в очищенні та обов'язково дихаючими.

• Особисті уподобання дитини. Щоб прищепити тягу до знань, важливо вибрати потрібний малюкові або підлітку дизайн рюкзака. Це дозволить школяреві продемонструвати самостійність, забезпечить психологічний комфорт завдяки можливості самовираження.

Особливості та характеристики рюкзака


Найбільш важливими характеристиками, на які необхідно звертати увагу при виборі шкільного рюкзака є:

• Вага. За санітарно-гігієнічними вимогами максимальна вага порожнього рюкзака для молодших школярів не повинна бути більше 700 г, для більш старших дітей - максимум один кілограм.

• Розміри. Занадто велика шкільна сумка буде перетягувати дитину назад та стимулювати м'язову напругу. Це призведе до передавлювання плечей, оскільки він буде перевантажений речами. Оптимальний виріб повинен вміщати аркуш формату А4, але в будь-якому випадку необхідно орієнтуватися на фізіологічні параметри школяра.

• Лямки. Найкращими вважаються лямки з щільного та м'якого матеріалу, шириною близько 4 - 5 см. Їх довжина повинна бути однаковою, забезпечувати щільне прилягання до спини та розташування рюкзака на рівні не нижче попереку.

Дотримання цих нескладних рекомендацій дозволить зберегти здоров'я та поставу дитини, тим самим забезпечивши йому впевненість у собі на все життя. На перших порах важливо регулярно цікавитися у дитини, чи зручно йому щодня носити обраний рюкзак, а також виконувати регулювання лямок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.