Де купити зелений чай та яка його користь*

Де купити зелений чай та яка його користь*
Чай можна сміливо назвати найпопулярнішим напоєм. За частотою вживання його може перевершити тільки вода. Безумовно, особливо популярний чорний чай. Однак, останнім часом число любителів зеленого чаю істотно зросла. Зростання потреби купити зелений чай обумовлена не тільки наявністю величезного вибору чаїв цього виду, але й завдяки властивостям цього напою. Зараз в кожному магазині та супермаркеті в продажу є чудовий асортимент зеленого чаю.

Далеко не всі знають, що для виробництва зеленого чаю, так само як і чорного, використовується та ж сама сировина - листя куща китайської камелії. Залежно від того, який саме тип ферментації буде використаний в виробництві, і залежить тип чаю. Як правило, для виробництва зеленого чаю ферментацію взагалі не застосовують або її термін не перевищує дві доби. Для того, щоб отримати чорний чай, ферментація триває не менше 2 тижнів, але не більше 1 місяця. Серед відомих брендів — Curtis, Healthy Choice, Richard, Майский та інші.

Будучи виготовленими з однієї і тієї ж сировини, обидва ці види чаю корисні для здоров'я, проте обсяг мікроелементів та вітамінів в них різний. Отже, у чорного і зеленого чаю різні корисні властивості.

Зелений чай має унікальні властивості


У світі проведено досить велику кількість досліджень, що стосуються користі зеленого чаю, подивитись різномаїття можливо на сайті https://tea.ua/catalog/chay/zeleniy/.

Науково доведені наступні корисні властивості зеленого чаю:
• Невелика кількість кофеїну в складі - в одній стандартній чашці зеленого чаю міститься близько 30-50 мг кофеїну, тоді як в аналогічному обсязі чорного чаю кількість кофеїну може дорівнювати 25-110 мг.
• Стимулююча властивість кофеїну м'якше та тримається довше, ніж у каві або чорного чаю.
• Сприяє активізації мозкової діяльності - наявність кофеїну забезпечує утворення більшої кількості дофаміну (гормону щастя), одночасно сприяючи скороченню обсягу аденозину, відповідального за уповільнення реакцій.
• Допомагає уповільнити процес старіння організму - біоактивні компоненти, що входять до складу зеленого чаю, здатні мінімізувати ризик розвитку деменції. Рекомендований до застосування навіть при хворобі Альцгеймера.
• Має профілактичну властивість до розвитку ракових захворювань, діабету, псоріазу.
• Надзвичайно корисний для осіб, які страждають серцево-судинними захворюваннями завдяки наявності в складі антиоксидантів, які зменшують окислення холестерину.
• Має м'яку сечогінну дію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Де купити зелений чай та яка його користь*
29 серпень, 2021, 16:33
Як вибрати шкільний рюкзак
29 серпень, 2021, 16:16