Особливості і сфери застосування листової сталі*

Особливості і сфери застосування листової сталі*
Без листової сталі немислимо автомобільне й літакобудування, промислове і цивільне будівництво, архітектура, дизайн тощо. Ознайомитися детальніше ви зможете на сайті stali.kiev.ua. При цьому на якість результату робіт з листової сталі впливають такі чинники як:
• фізико-хімічні та експлуатаційні властивості і якість прокату;
• забезпечення повного і своєчасного задоволення потреби в сталевому прокаті для конкретних потреб.

Технології листового вальцювання сталі: особливості продукції


Існує два основних способи вальцювання металу — холодний і гарячий, кожен з яких має свої особливості, переваги й недоліки.
У першому випадку плющення сталевих заготівель здійснюється при нормальній температурі на чисельних станах підвищеної потужності. холодновальцьовані листи зберігають всі особливості структури та експлуатаційні властивості конкретної марки сталі, мають рівну гладку блискучу поверхню. Проте в силу технологічних особливостей виробництво такого прокату затратне і довге, що обумовлює вищу вартість такої металопродукції.Також методом холодного вальцювання можна отримати листову сталь мінімальною товщиною 0,5 мм, частіше від 1 мм. При цьому, чим тонше холодновальцьований лист, тим дорожче собівартість його виготовлення.

У випадку з застосуванням технології гарячого вальцювання, сталеві заготівлі попередньо нагрівають в спеціальних печах до необхідної температури з дотриманням певного режиму нагріву для збереження або надання металу необхідних властивостей. Гарячий метал має гарну пластичність і набагато легше піддається вальцюванню з наданням йому необхідних параметрів.

Попри необхідність підтримки необхідного температурного режиму в нагрівальних печах, виробництво гарячекатаної листової сталі відбувається швидше й обходиться дешевше, крім того, пластичність нагрітої сталі дозволяє катати смуги (рулони або порізані аркуші) товщиною 0,1 мм.

Недолік технології гарячого вальцювання полягає в тому, що нерівномірність охолодження металу викликає його локальну деформацію, зміну кольору, утворення окалини, внутрішньої напруги, структурних зрушень. Особливо це характерно для тонколистового гарячекатаного металу. А тому продукція гарячої тонколистового вальцювання більше популярна в тих випадках, коли до зовнішнього вигляду металу не пред'являється серйозних вимог.

Сфера вжитку


Листовий метал використовують для:
• зварних конструкцій, в тому числі відповідальних опорних навантажених на будівельних майданчиках при зведенні об'єктів адміністративного, господарсько-побутового, житлового призначення;
• як сировину для подальшого виготовлення будівельної арматури й прутків, перфорованого листа для ступенів, огорож тощо.

Виготовлення зварних труб і елементів конструкції агрегатів і вузлів, що працюють під високим тиском і в температурному діапазоні до 435⁰С в силу оптимального складу і властивостей, що забезпечують швидке, економічне і надійне зварювання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості і сфери застосування листової сталі*
29 серпень, 2021, 17:25