Луцькі депутати попросили допомоги у колеги з Верховної Ради

Луцькі депутати попросили допомоги у колеги з Верховної Ради
Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов передав депутату Верховної Ради Миколі Томенку проект конституційного подання щодо визнання неконституційними окремих положень закону «Про державний бюджет України на 2012 рік».

Цей документ Осіпов вручив Томенку 15 лютого під час прес-конференції в Луцьку.

Осіпов наголосив: закон України «Про державний бюджет України на 2012 рік» грубо порушує вимоги Конституції й інші закони. Він нагадав, що 25 січня у Луцькій міській раді утворили тимчасову контрольну комісію з питань контрою за бюджетним фінансуванням закладів освіти Луцька.

«Цей орган абсолютно неполітичний, адже до складу комісії входять депутати від усіх фракцій. Я маю честь її очолювати», – зауважив він.

Осіпов також розповів Томенку, що цьогоріч закладам освіти Луцька не додали з бюджету 45 мільйонів гривень.

«І якщо 16 мільйонів у місцевому бюджеті знайшлось, однак дірка у понад 30 мільйонів лишається. Влада заявляє, що на два місяці не вистачає заробітної плати, хоча насправді це чотири місяці», – сказав обранець.

«Перший місяць – це буде ганьба, другий місяць – це буде біда, третій місяць – катастрофа, а четвертий – вчителі і вихователі підуть торгувати на ринок», – додав Осіпов.

Тому депутати Луцької міськради вирішили клопотати перед депутатами Верховної Ради про необхідність внесення конституційного подання щодо визнання неконституційними окремих положень закону «Про державний бюджет України на 2012 рік».

Андрій Осіпов від імені луцьких депутатів передав проект конституційного подання Миколі Томенку і попросив зробити усе, що в його силах, аби допомогти освітянам Луцька.

«Працюючи над цим документом, я зробив для себе висновок, що напряму спіймати владу за руку і вказати, де не додали освітянам надзвичайно важко… Взагалі в лучан на захищені статті бюджету вкрали більше 100 мільйонів гривень.
», – зауважив він.

Натомість сам Томенко сказав, що «такого ганебного бюджету щодо місцевих громад, місцевого самоврядування не було за усі роки незалежності, навіть в роки найбільших криз».

Нагадаємо також, ВолиньPost вже писав про наміри депутата Луцької міської ради Андрія Осіпова у судовому порядку оскаржувати незаконні, на його думку, дії Кабміну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі депутати попросили допомоги у колеги з Верховної Ради
15 лютий, 2012, 20:06