У онкохворих дітей – проблеми із переливанням крові

У онкохворих дітей – проблеми із переливанням крові
Увечері 15 лютого в центрі Луцька зібралось кілька десятків людей, аби відзначити Міжнародний день онкохворої дитини.

Небайдужі до проблем онкохворих перед пам’ятником Лесі Українці на Театральному майдані виклали два слова – «надія є». Так вони символічно передали своє бажання, аби до хворих на рак поверталось здоров’я.

Як розповіла одна із активісток Людмила Віскунець, організатори події – благодійний фонд «Стоп рак» та православні релігійні громади. В ході акції волонтери зібрали кошти на обладнання, якого дуже потребують онкохворі волинські дітки.

«Маленькі пацієнти онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні постійно потребують донорської крові, з якої виділяють тромбоконцентрат. Тромбоконцентрат завжди повинен знаходитися в русі. Якщо його не трусити, він стає густим та непридатним для переливання. Саме для цього використовується шейкер. Наявність цього обладнання дозволятиме зберігати кров донора тривалий термін. Нині ж для переливання крові хворій дитині її батьки змушені шукати нового донора», – розповіла вона.

Такий шейкер коштує щонайменше 15 тисяч гривень. Сума невелика, проте й таких грошей у лікарні немає. Для того, аби назбирати достатньо коштів, волонтери встановлять благодійні скриньки у всіх корпусах Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.