Більшість мажоритарних округів на Волині будуть за «Батьківщиною», – Томенко

Більшість мажоритарних округів на Волині будуть за «Батьківщиною», – Томенко
Заступник голови Верховної Ради України, «тимошенківець» Микола Томенко вважає, що у більшості виборчих мажоритарних округів на Волині повинні балотуватись узгоджені усіма опозиційними силами кандидати від ВО «Батьківщина».

Про це він заявив 15 лютого на прес-конференції в Луцьку.

На думку Томенка, оскільки серед усіх партій саме «Батьківщина» має на Волині найвищі рейтинги, то більшість «мажоритарників» повинна бути з партії Юлії Тимошенко.

«На Волині більшість мажоритарних округів будуть для «Батьківщини», але будемо шукати округи і для «Фронту Змін», і для «Свободи», й для інших братських партій. Треба знайти тут компроміс. Програма максимум – не щоб «Батьківщина» набрала більше голосів, а щоб опозиція набрала 226 мандатів і сформувала більшість», – висловився віце-спікер парламенту.

Сам Томенко ще не вирішив, чи балотуватиметься по «мажоритарці» на рідній Черкащині. Однак запевнив: балотуватись у нардепи в мажоритарному окрузі він «страху не має». Втім відповідне рішення прийматиме не він, а партія.

«Ми будемо виходити із нашого стратегічного завдання. Воно дуже просте – нам треба набрати хоча би 226 голосів… Найкращий спосіб витягти з тюрми Тимошенко, Луценка й інших наших колег – це перемогти на парламентських виборах», – сказав обранець.

Під час прес-конференції Микола Томенко також визнав, що «Батьківщина» має проблеми із кардами. Також він висловився, що нині варто оновлювати політсилу, зазначивши, що у «Батьківщині» будуть раді молодим лідерам.

«У нас є проблеми із кадровим потенціалом місцевих рад. Не лише на Волині, а й по всій Україні. Ми аналізуємо зараз ситуацію, чому багато людей, які потрапили в обласні чи міські ради, або вийшли з фракції «Батьківщини», або підголосовують за владою. Будемо робити висновки кадрові і організаційні», – зауважив він.

«Я завжди наполягав, що у партії мають бути сильні, авторитетні люди… Сьогодні «Батьківщина» у такій ситуації, що ми повинні відкрити двері навстіж і сказати: всім, хто хочуть працювати в опозиційній партії, ми готові дати роботу, а вони повинні себе реалізувати у цій політичній силі», – промовив Томенко.

«Тому я не лише Богдана Павловича, а й усіх громадських діячів, які не входять до «Батьківщини», радо запрошую у партію. Хоча це не модно сьогодні вступати у «Батьківщину», – сказав Томенко, згадавши і колишнього «тимошенківця» та екс-мера Луцька Богдана Шибу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага! А ху-ху не хо-хо?! В Украине может кроме брехливого БЮТа еще партии есть?! :)
Відповісти
Останні новини
Більшість мажоритарних округів на Волині будуть за «Батьківщиною», – Томенко
16 лютий, 2012, 08:25