Скільки сеансів ударно-хвильової терапії потрібно для досягнення ефекту*

Скільки сеансів ударно-хвильової терапії потрібно для досягнення ефекту*
Ударно-хвильова терапія (скорочено УХТ) - один з прогресивних терапевтичних способів лікування, що базується на унікальних властивостях ударних акустичних хвиль. Простими словами такі хвилі здатні доставляти в необхідну точку велика кількість енергії. У той момент, коли ударна хвиля стикається з тканинами (а конкретніше - з кордоном між двома різними типами тканин), енергія вивільняється і робить позитивний вплив на проблемну ділянку тіла (наприклад, між кістковою і хрящовою тканиною).

УХВ має багато позитивних ефектів, але серед ключових з них варто відзначити:

• зменшення больового синдрому різної етіології;
• зниження негативних проявів при різних запальних процесах;
• відновлення функцій при порушеннях в роботі опорно-рухового апарату;
• прискорення процесів загоєння після хірургічних втручань або травм різного ступеня тяжкості;
• поліпшення мікроциркуляції крові в судинах і доставки кисню до клітин органів.

Детальніше про УХТ можна почитати (або записатися на процедуру) на сайті, але головне, що потрібно зрозуміти - ударно-хвильова терапія відноситься до абсолютно безболісним терапевтичним методикам і дозволяє досить швидко досягти необхідного стійкого ефекту (залежить від конкретної проблеми).


Як проходять сеанси УХТ


В першу чергу пацієнтові необхідно відвідати лікаря, щоб той визначив необхідність проведення УХТ, склав грамотну схему тривалості та кількості сеансів. Наприклад, можна відправитися в санаторно-курортний центр Світязь (офіційний сайт https://svityaz-resort.com.ua/), де працюють досвідчені медики і є все необхідне сучасне обладнання для якісного проведення процедури.

Після консультації необхідний індивідуальний план лікування. Для цього експерт повинен ретельно вивчити стан здоров'я пацієнта, його поточні захворювання, особливості організму. Тільки після цього можна підібрати оптимальну схему терапії, яка зазвичай включається близько 5-10 сеансів з певним інтервалом.

Сеанси ударно-хвильової терапії зазвичай проводяться амбулаторно в такій послідовності:

1. Пацієнт лягає на кушетку або розташовується в кріслі, займаючи найбільш зручну для нього позу.

2. На частину тіла, яку необхідно «обробити», наноситься особливий гель, що сприяє кращому проведення акустичної хвилі крізь тканини.

3. Експерт налаштовує обладнання, спираючись на рекомендації лікаря, які оглядав пацієнта і розробив схему лікування.

4. На необхідну ділянку тіла встановлюється спеціальний пристрій - маніпулятор, який буде проводити хвилі.

5. Устаткування запускається, і за допомогою маніпулятора ударна хвиля передається на проблемну зону.

В середньому, тривалість одного сеансу УХТ становить 6-10 хвилин (для кожної ділянки тіла, який необхідно обробити). Після завершення сеансу пацієнт може йти додому - немає необхідності якимось особливим чином «відходити» від процедури. Точно так же, як немає потреби певним чином готуватися до ударно-хвильової терапії.

Ефективність ударно-хвильової терапії


Як показала практика, найбільш яскраво виражений ефект УХТ дає при купированні больового синдрому. Так, більше 50% людей, що проходили терапію, відзначали, що болі починають вщухати буквально після першого сеансу. Сьогодні у вільному доступі можна вивчити масу досліджень, які довели, що ударно-хвильова терапія показує високу ефективність при:

• проблемах з потенцією різного характеру;
• хвороби Пейроні;
• шпорі п'яти;
• целюліті і т.д.

Буквально в 100% випадків було встановлено, що терапія позитивно позначається на стані здоров'я пацієнта. Причому не тільки в комплексі з іншими медичними заходами, а й як монотерапія.

Ортопеди часто відзначають, що УХТ допомогла їх пацієнтам обійтися без хірургічних операцій, після яких їм би знадобилася тривала і серйозна реабілітація. Якщо ж операція вже була проведена, ударно-хвильова терапія стала для таких пацієнтів прекрасним методом реабілітації, так як рани гоїлися набагато швидше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скільки сеансів ударно-хвильової терапії потрібно для досягнення ефекту*
07 вересень, 2021, 08:16