Митне оформлення товару: етапи і порядок*

Митне оформлення товару: етапи і порядок*
Будь-який вантаж, що транспортується через кордони або за кордон, повинен бути підданий ряду митних процедур.

При здійсненні перевезення продукції з однієї країни в іншу проводиться митне оформлення товару відповідно до встановлених норм. Основним правилом такої процедури є надання представникам контролю достовірної та повної інформації про продукцію, яка транспортується в декларації.

Митне оформлення товару - етапи


Оформленням на митниці займається власник вантажу або його представник. На правила і вартість самої процедури впливають такі показники, як тип вантажу і законодавча база держави, через кордон якого здійснюється транспортування.

Під митним оформленням передбачається проведення комплексу спеціальних процедур з перевезення товарів і автомобілів під конкретний режим і по завершенню даного режиму для транспортування через кордон. Процес розмитнення здійснюється в чіткій послідовності і проводиться за певним порядком.

Сюди включені такі етапи:

• Здійснення прийому та реєстрації декларацій.
• Проведення перевірки правильності кодів і заходів, що стосуються нетарифного врегулювання.
• Здійснення перевірки правильності зафіксованої митної вартості, проведення митного контролю.
• Контроль всіх необхідних платежів.
• Огляд, з подальшим випуском вантажу.

Митне оформлення - порядок для фізосіб і юросіб


Фізичні особи, які транспортують з-за кордону вантажі, призначені для особистого використання, а не для торгівлі, проходять всі формальні процедури в пункті контролю у спрощеному вигляді. В даному випадку ніяких внесків немає. Продукцію, яка має комерційне призначення, можуть транспортувати виключно особи, які мають статус приватного підприємця. Є ряд обмежень для вантажів, які перевозяться фізичними особами через кордон.


Процедура оформлення складається з наступних дій: усного опитування, огляду, обліку товарів, особистого огляду. Необхідно відзначити, що фізособи, які слідують по так званому «зеленому коридору», не повинні письмово декларувати вантажі. Такий системі, як «червоний коридор», віддають перевагу особи, що транспортують товари, які підлягають декларуванню.

Юридичні особи транспортують товари, що мають комерційне призначення. У процесі перевезення через кордон вперше ці особи спочатку повинні зареєструватися учасником ЗЕД.

Оформлення в пункті наглядового органу для юридичних осіб передбачає:

1. Визначення типу процедури.
2. Декларування вантажу.
3. Визначення відповідного коду.
4.Перевірка здійснення платежів, всіх документів.
5. Огляд товарів.

Після цього дозволяється випускати продукцію для внутрішнього використання або вивозити її.

Документи


В процесі проведення формальних процедур в пункті контролю необхідно надати: реєстраційні та статутні документи учасника ЗЕД, зовнішньоторговельну угоду на здійснення поставки, товаросупроводжуючу документацію, транспортні документи, платіжки, інвойс, пакувальні листи, паспорт угоди і папери, що фіксують митну вартість, страхові угоди, квитанції і при необхідності довіреність.

У будь-якому випадку, митне оформлення товару - процес непростий. Тому краще довірити його проведення професіоналу - брокеру, це допоможе зберегти час, нерви і гроші.

Якщо у вас залишилися питання, ви можете звернутися в компанію M-GROUP для безоплатної первинної консультації сюди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.