Луцький священник пояснив, чому жінці не можна проводити богослужіння

Луцький священник пояснив, чому жінці не можна проводити богослужіння
Головна причина, чому жінка не може проводити богослужіння, перебувати у вівтарі церкви, – фізіологічна, каже намісник Луцького братського Хресто-Воздвиженського монастиря ієромонах Никодим Смілий.

Про це він розповів у програмі «Духовна абетка» на 12 каналі.

«Йдеться про отой момент, коли жінка буває нечиста, тобто критичні дні. У церкві не може бути у принципі, щоб проливалася кров, тому що це вважається оскверненням храму. Навіть якщо священник, не дай Бог, у вівтарі поріжеться, він має вийти, щоб цією кров’ю не заплямувати храм. Тому що саме таїнство євхаристії – це безкровна жертва», – пояснює священнослужитель.



Однак він наголошує, що у наш час думки богословів із приводу цього розділилися. Одні, як і раніше, вважають, що жінка під час місячних не може перебувати у храмі. Інші ж у цьому не вбачають проблеми.

«Сьогодні ж ми розуміємо, що є можливості, коли жінка навіть у такі дні немає ніяких проблем. Багато богословів, священників говорять, що проблеми з тим, аби жінка в такі дні була у храмі, приступала до таїнств, прикладалася до ікон, є вичерпана. Тому що саме питання тієї нечистоти вирішене засобами гігієни», – зауважує Никодим Смілий.

«Ми розуміємо, що тисячу років тому це все було зовсім по-іншому, адже не було засобів, які могли цю проблему усунути, і в ці дні жінки залишалися вдома. На сьогодні ситуація кардинально змінилася, і деякі богослови кажуть, що жінка не винувата в цьому, адже вона так створена Богом», – додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це все замолоти попів, богу немає різниці де ви молитеся
Відповісти
Останні новини
Луцький священник пояснив, чому жінці не можна проводити богослужіння
13 вересень, 2021, 14:38