Яка користь спортивного харчування для здоров'я

Яка користь спортивного харчування для здоров'я
Слово «Protein» в перекладі з англійської мови означає «білок», ніж спортивний протеїн і є. Основною сировиною для його виробництва виступає молоко, з якого отримують як сироватковий протеїн, так і казеїновий. Перший швидше засвоюється, другий же нібито живить м'язи довше і рекомендується для вживання перед сном, але про це пізніше. У поточний момент важливіше зрозуміти той простий факт, що протеїн - це натуральний продукт, отриманий з молочної сироватки або ж казеїну методом фільтрації та концентрації.

Продовжуючи тему, варто згадати про амінокислотах, які є складовими частинами білка. Вони засвоюються ще швидше, ніж протеїн і можуть потрапити в кров мало не через 10-15 хвилин після прийому. Висновок - основою більшості спортивних амінокислот є всі ті ж натуральні харчові продукти, згадані вище, але використовуються більш складні методи обробки.

У чому користь протеїну


Крім того, може використовуватися та інша сировина, наприклад, яйця, соя, білок з круп або навіть пшенична клейковина (останні три продукти найчастіше застосовуються для здешевлення виробництва), але в будь-якому випадку все це натуральні продукти. Таким чином, в пластиковій банці або ж пакеті, на яких великими літерами красується слово «Protein», ви купуєте концентрований харчовий білок і нічого більше. У 100-грамової пачки чипсів «хімії» буде більше, ніж у 2,2-кіллограммовой банку протеїну, навіть з урахуванням застосовуваних в останньому штучних ароматизаторів і замінників цукру.

Так що не хвилюйтеся щодо того, що протеїн або амінокислоти - це якась жорстока фармацевтична «хімія», яка завдасть шкоди організму або надмірно його навантажити. Це гарне доповнення до загального раціону, причому ключовим словом в такому випадку є саме «додаток». Не варто боятися спортивного харчування, але і не треба надто вже розраховувати на нього. У всьому хороша міра і розумний підхід, але головне розуміти, для чого конкретно потрібен той чи інший продукт, про що ми та поговоримо нижче.

Чим корисні амінокислоти


BCAA, вони ж амінокислоти з розгалуженими бічними ланцюгами, допомагають швидше відновлюватися після фізично навантажень за рахунок того, що запобігають зайвому руйнування м'язових волокон, плюс здатні виступати в якості джерела енергії. Це якщо говорити дуже спрощено, більш детально обговоримо продукт трохи пізніше.

Отже, BCAA дозволяють:
• швидше відновлюватися під час і після фізичних навантажень;
• краще зберігати м'язи в період «сушки»

BCAA дуже ефективні під час «сушки», коли хочеться позбутися від зайвого жиру, але немає бажання при цьому втрачати з таким трудом накачані м'язи. Хоча самі по собі амінокислоти з розгалуженими бічними ланцюгами вам м'язи не накачають.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яка користь спортивного харчування для здоров'я
01 вересень, 2021, 17:08