Як швидко замовити смачні суші у Луцьку*

Як швидко замовити смачні суші у Луцьку*
Кожному знайома ситуація, коли ти зголоднів, а сил та можливості готувати просто немає. Тоді на допомогу приходить доставка їжі. Найчастіше люди обирають собі фаст-фуд або піцу, але це не зовсім корисно. Проте, існує їжа, яка буде ситною та корисною одночасно, і це суші в Луцьку. Це традиційна японська страва, яка складається з рису та спеціальної приправи, а також морепродуктів, овочів або ж інших інгредієнтів на ваш вибір.

Популярними суші стали наприкінці 80-х років минулого століття. Це сталось завдяки тому, що японці створили спеціального робота, який міг би працювати за десятьох кухарів. Це робило процес досить швидким, тому більшу кількість людей можна було обслуговувати.

Інгредієнти для суші


Кожен вид суші складається в першу чергу з рису, а інші інгредієнти додаються в залежності від рецептури. Рис - головна складова суші. В традиційній рецептурі використовують білий мілкий рис, що приготований зі спеціальним соусом. Він складається з рисового оцту, цукру та солі сумєсі або сярі. Деякі кухарі використовують дикий або коричневий рис. Існує складна процедура його приготування, щоб зберегти всі властивості рису. Перед, безпосередньо, приготуванням суші, рис остуджують до кімнатної температури. Також одним із популярних інгредієнтом для суші є норі. Це засушені водорості, що спресовані в спеціальні листи, для зручності. В них закручують рис та морепродукти в деяких видах суші.

Окрім рису та норі використовують багато інших інгредієнтів, а саме:
• риба;
• морепродукти;
• овочі;
• червоне м’ясо.

Риба, яка використовується в суші, має бути тільки океанічною. Це пов’язано з тим, що така риба не містить великої кількості паразитів, тому куштувати її можна в сирому вигляді. Однак, якщо риба використовується без обробки, вона має бути сильно замороженою перед цим, щоб знищити мікроби. Якщо ж для приготування потрібна річкова або морська риба, її обов’язково термообробляння перед вживанням.

Частіше за все в суші використовуються такі морепродукти: восьминіг, креветки, вугрі, кальмари, морські їжаки або ж ікра. Вони добре сумісні з рисом і додають до страви свій неповторний смак.

Овочі не так часто можна зустріти в суші, але вони також мають місце бути. Найпопулярнішими овочами для суші вважаються: маринований дайкон, авокадо, соя, тофу, огірок. Їх використовують у веганських суші.

Під червоним м’ясом мають на увазі ковбасу, м'ясо лоша, яловичину або ж шинку. В сирому вигляді їх не вживають, а тільки після обробки.

Окрім всіх інгредієнтів, що перераховані вище, до суші додають спеціальні приправи або ж соуси. Серед них може бути:

• Соєвий соус;
• Васабі;
• Гарі;
• Рисовий оцет.

Всі вони доповнюють смак суші, але їх можна куштувати за бажанням. Вони не є обов’язковими, але в традиційно, соєвий соус та васабі подають із даною стравою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.