Інновації в опаленні: луцькі забудовники виходять на новий рівень

Інновації в опаленні: луцькі забудовники виходять на новий рівень
Уже кілька років поспіль, зокрема і останні три тижні, активно ростуть ціни на автогаз. І хоча наразі на сполох б'ють власники машин на газовому пальному, наївно вважати, що це не стосуватиметься газу для опалення квартир і будинків.

Ціни на новий опалювальний сезон опублікують 15 жовтня, і ходять чутки, що ціна може вирости вдвічі. Майже та ж історія чекає українців і з гарячою водою. А тому в результаті українці не просто платитимуть більше, а й з кожним сезоном їхні опалювані газом квартири сильно витрачатимуть у ціні. Натомість альтернативні джерела опалення та енергозабезпечення стануть «золотою жилою» як забудовників, так і власників квартир на таких системах.

Останнім часом усе більше людей звертає увагу на теплові насоси для опалення помешкань. Адже вони працюють на невичерпній енергії повітря, ґрунту та води, перетворюючи її та подаючи в будинки необхідною регульованою температурою. І хоча поки що теплові насоси з'являються переважно в приватних секторах, до них починають звертатися і забудовники, бо це більш економно та екологічно. Газове опалення лишає вуглецевий слід, масштабніший за викиди від машин, а теплові насоси для природи абсолютно безпечні.

Одними з перших великих забудовників, котрі будують на системах теплових насосів, стала «Сімейна Фортеця» та два її нові проєкти «От Кутюр» і «Гордість». І якщо перший «От Кутюр» - це досить компактний елітний комплекс, то «Гордість» - це цілий житловий район із більш ніж 30 будинками, усі з яких опалюватимуться виключно тепловими насосами. Окрім того, що мешканці не будуть переплачувати за газ на кожному кубометрі, їм не доведеться чекати офіційного початку опалювального сезону, що є досить великою проблемою в міжсезоння. У такий холодний, як цьогоріч, вересень опалення не завадило би вже зараз, однак його треба чекати ще майже місяць, мерзнучи в газоопалюваних квартирах.

У комплексах на теплових насосах люди зможуть забути про передсезонне хвилювання щодо ціни, про переплати за опалення, про затримки опалення та про всі інші менш очевидні його мінуси. Натомість такий перехід на альтернативні опалювальні системи, як у луцьких «От Кутюр» і «Гордості», створює не тільки комфорт для мешканців, але й житло, котре з часом тільки дорожчатиме в ціні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Інновації в опаленні: луцькі забудовники виходять на новий рівень
02 жовтень, 2021, 10:02