У волинських лікарнях понад 98 % госпіталізованих із COVID-19 — невакциновані

У волинських лікарнях понад 98 % госпіталізованих із COVID-19 — невакциновані
Волинська область відноситься до регіонів, де ріст захворюваності відбувається найінтенсивніше. При цьому 98 % госпіталізованих із COVID-19 — невакциновані громадяни. Про це йшлося під час позачергового засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, - інформує пресслужба ОДА.

Про серйозну епідситуацію в області свідчать статистичні показники, з якими детальніше учасників засідання ознайомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко.

«За останній тиждень зареєстровано 1682 випадки хвороби проти 1056 попереднього тижня, у тому числі захворіло 198 дітей, — зазначила Наталія Янко. — Щоденно протягом останнього тижня реєструвалось від 200 до 325 випадків захворювання, а за останню добу зареєстровано 203 випадки, в тому числі захворіло 16 дітей віком до 17 років. Вдвічі за останні тиждень зросла летальність — 35 випадків проти 17 за попередній тиждень. Усі мали супутні хронічні захворювання та були не щеплені від COVID-19».

Як наголосила Наталія Янко, в структурі захворюваності найбільш ураженою групою є люди віком від 30 до 49 років — 32% від усіх захворілих, особи у віці 50 - 65 років — 26%, старше 65 років — 16%, 17 - 29 років та діти до 17 років — по 13%. Загалом кількість підтверджених випадків перевищує кількість осіб, які одужали.

«Викликає занепокоєння щоденне збільшення навантаженості ліжок з киснем, що становить 64,6% (при нормативному 65%) та свідчить про превалювання тяжких форм коронавірусної хвороби в області, — зауважила головний державний санітарний лікар області. — У 99% досліджених взірців виявлено мутації SARS-CoV-2, притаманні штаму Дельта, який характеризується легким ступенем передачі вірусу, високою контагіозністю та агресивним перебігом хвороби».

При цьому, як наголосила Наталія Янко, 98 % госпіталізованих із COVID-19 — невакциновані громадяни. На сьогодні в області зареєстровано також 14 діючих спалахів COVID-19, з них 11 — в закладах освіти, де кількість вакцинованих педагогів становить від 4 до 40%.

Відтак, як зазначила заступниця голови облдержадміністрація Людмила Тимощук, такі дані свідчать про те, вакцинація залишається на сьогодні найефективнішим засобом, який зможе попередити виникнення нової хвилі захворюваності та уникнути карантинних обмежень.

Натомість, у порівнянні з іншими регіонами України, волиняни не поспішають отримати щеплення від COVID-19. Станом на 4 жовтня в області проведено 236 770 тис. щеплень мешканцям області, що складає 30% дорослого населення. Повністю імунізовані 2-ою дозою — понад 98900 осіб (9,6% всього населення області та 12,5% дорослого населення).

При цьому в області є достатньо вакцини, у щоденному режимі (7/7) працюють 9 центрів масової вакцинації населення, 36 мобільних бригад з вакцинації населення, а також щеплення проводять на 88 пунктах щеплень на базі амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 2 приватних закладах охорони здоровя.

Разом з тим, прийняте рішення внести доповнення до Переліку закладів охорони здоровя області, які спроможні надавати медичну допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, зокрема, доповнити перелік такими медзакладами: КНП «Маневицька багатопрофільна лікарня», «Луцька центральна районна лікарня», «Нововолинська центральна міська лікарня» та « Іваничівська багатопрофільна лікарня».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.