Акції IT-компаній падають, працівники фейсбуку не можуть потрапити в офіс, в Telegram - перебої: глобальний збій у соцмережах

Акції IT-компаній падають, працівники фейсбуку не можуть потрапити в офіс, в Telegram - перебої: глобальний збій у соцмережах
Ввечері 4 жовтня близько 18.50 за українським часом перестали працювати з різних пристроїв відразу декілька популярних соціальних мереж.

Йдеться, зокрема, про Facebook, Facebook Messenger, Instagram та WhatsApp. Усі ці сервіси належать до однієї компанії.

Станом на 23.20 у користувачів не відкривається жодна з вебсторінок соцмережі. Не працюють також мобільний додаток та месенджер Facebook – у додатку не відображається стрічка новин, а у месенджері неможливо відправити чи отримати повідомлення.

Сервіс DownDetector показує сплеск скарг за цими сервісами. Про збій у Facebook повідомили майже 130 тисяч людей.

Поки що немає інформації, з чим саме пов’язаний збій та коли проблему вирішать.

«Ми знаємо, що дехто має проблеми з доступом до наших програм та продуктів. Ми працюємо над тим, щоб якомога швидше нормалізувати ситуацію, і приносимо вибачення за можливі незручності», – заявив у Twitter речник Facebook Енді Стоун.

У Білому домі заявили, що стежать за глобальним збоєм соціальних мереж, який стався 4 жовтня. Президент Джо Байден та інші політики США стурбовані ситуацією.

Речниця Білого дому Джен Псакі також наголосила, що стурбованість викликає сила, яку накопичили у собі "соціальні гіганти". Можливі причини масштабного збою політикиня не озвучувала. Про це пише 24Канал.

Падають акції провідних IT-компаній. Зокрема:

Twitter – на 6,4%;
Facebook – на 5,7%;
Amazon – на 2,8%;
Apple – на 2,8%.
Alphabet – на 2,5%;
Netflix – на 2,3%.

Працівники фейсбуку не можуть потрапити в офіс
Журналіст видання The New York Times Райан Мак заявив, що працівники фейсбуку не можуть потрапити у офіс. Причиною збій, який стався також у внутрішніх мережах.

Саме тому працівники не можуть працювати над відновленням роботи соцмережі.

Журналістка Шира Френкель зауважила: на робочі місця людей не впускає система безпеки.

У мережі публікують інформацію, що у "Даркнеті" виставили на продаж дані 1,5 мільярда користувачів фейсбуку. Водночас офіційного підтвердження цієї інформації наразі нема.

Масові збої в роботі Facebook, Instagram та месенджера WhatsApp, привели до того, що користувачі почали масово переходити в Telegram. В результаті сервери месенджера почали працювати з перебоями, зумовленими збільшеним навантаженням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Акції IT-компаній падають, працівники фейсбуку не можуть потрапити в офіс, в Telegram - перебої: глобальний збій у соцмережах
04 жовтень, 2021, 23:23