На Волині звільнили директора лікарні

На Волині звільнили директора лікарні
Вчора,4 жовтня, в Любешівській багатопрофільній лікарні відбулася нарада, яку зініціював селищний голова Олег Кух.

Про це пише Любешівська районна газета «Нове життя».

Її проведенню передувала чергова чотирнадцята сесія Любешівської селищної ради. Адже на засідання завітали працівники дитячого відділення Любешівської багатопрофільної лікарні, звільнені через оптимізацію підприємства, з проханням допомогти зберегти робочі місця.

«Призначаючи цю зустріч, я планував у той чи інший спосіб залучити завідувачів відділень, лікарів нашої лікарні та обговорити проблемні моменти і спільно напрацювати деякі рішення вирішення цих питань. Але, враховуючи проведену роботу щодо аналізу діяльності директора КП «Любешівська багатопрофільна лікарня» Богдана Іваніва, ретельно вивчаючи умови контракту з директором цієї установи, ми прийшли до висновку, що на сьогодні директором порушуються умови контракту. Тому хочу ознайомити із розпорядженням щодо розірвання контракту. Дякую Вам, Богдане Васильовичу, без жодного перебільшення та лицемірства, адже за шістнадцять років, протягом яких Ви очолювали цю установу багато зробленого. Але, на мою думку, на сьогодні умови, в яких функціонує охорона здоров’я в цілому, виклики сьогодення, зокрема це реформування медицини, потребують кардинально та радикально змінювати підходи щодо організації комунального підприємства», – зазначив селищний голова Олег Кух.

Відтак він зачитав розпорядження, відповідно до якої літери Закону було прийнято таке рішення. «…Враховуючи рішення Любешівської селищної ради восьмого скликання від 22.07.21 року «Про звіт директора КП «Любешівська багатопрофільна лікарня» за перше півріччя 2021 року розірвати 4 жовтня 2021-го контракт із директором КП «Любешівська багатопрофільна лікарня» та звільнити того ж дня Богдана Іваніва з посади директора з підстав, передбачених контрактом, пункт 8, частина 1, стаття 36 «Кодексу законів про працю України», – йдеться у цьому розпорядженні.

У свою чергу, Богдан Іванів не погоджується із таким рішенням.

«Я однозначно оскаржуватиму Ваше розпорядження. Тому що вважаю, що Ваше бачення є незаконним, і відсутні правові підстави для цього. Наскільки бачення відповідає літері закону – з’ясує суд», – висловив свою позицію Богдан Васильович.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Любомль і Шацьк.
Відповісти