Що потрібно для організації відеоспостереження дому або квартири*

Що потрібно для організації відеоспостереження дому або квартири*
Система відеоспостереження вже стала стандартом в офісах, складах, магазинах, торгових центрах і навіть у громадських місцях — на вулицях і в парках. Сучасні пристрої вирізняються простотою встановлення та використання, тому сьогодні організувати захист свого майна в домі або квартирі, а також підвищити особисту безпеку стало доступніше, ніж будь-коли раніше.

Що краще — відеоспостереження або сигналізація


Фахівці рекомендують використовувати комплексні рішення та поєднувати системи охоронної сигналізації та відеоспостереження. Це дозволяє усунути дві проблеми відразу — отримати повідомлення про подію і зафіксувати його.

Сучасні системи відеоспостереження також можуть працювати як сигналізація. Завдяки аналізу зображень під час виявлення порушення безпеки пристрою відправляють повідомлення на телефон. Крім того, вони дають змогу відразу почати віддалений перегляд з камер і перевірити, що відбувається.

З чого почати


Перед придбанням будь-якого обладнання слід визначитися з головними питаннями:

• Кількість камер: це залежить від того, скільки вразливих місць потрібно убезпечити.

• Тип камер: для домашнього використання зазвичай вибирають пристрої з роздільною здатністю 1 або 2 Мп. Якщо відеокамери будуть встановлені тільки в приміщенні, то використовуються пристрої внутрішнього типу установки, за потреби забезпечити охорону прибудинкової території потрібні вуличні камери.

Для аналогових систем потрібно прокласти коаксіальний кабель. Багато цифрових камер підтримують PoE, тобто передача сигналу і живлення забезпечується спеціальним проводом. Також досить зручними є камери, що працюють за допомогою Wi-Fi. Вони вирізняються легкістю монтажу і гнучкістю у виборі місця установки.

Відеореєстратор або мобільний додаток
Якщо планується використовувати більше одного пристрою, то краще розглянути варіант організації мережі за допомогою відеореєстратора. Залежно від очікуваної кількості камер, можна вибрати модель на 4, 8, 16 і більше каналів. Реєстратори підтримують або стандартне стиснення, або нову технологію — стиснення H.265 +, що дає змогу економити місце в сховище.

За використання IP-камер необхідний мережевий рекордер (NVR), аналогових — DVR. Також можливе створення гібридних систем, що підтримують обидві можливості. Це гарне рішення за бажання розширити систему і продовжувати використовувати старі аналогові камери.

Якщо планується встановити одну IP-камеру, то для її роботи досить додатка, в якому проводиться базове налаштування. Багато компаній створюють спеціальні програми для свого обладнання, проте в більшості випадків камери можна під'єднати до універсальних додатків Apple HomeKit і Google Home.

Де купити сучасну систему відеоспостереження


Устаткування для відеоспостереження, зокрема Wi-Fi-камери, є в багатьох магазинах, наприклад в Bezpeka-Shop. На сайті https://www.bezpeka-shop.com/ можна отримати професійну консультацію і вибрати обладнання як для організації системи охорони, зокрема домофонні системи, так і для охоронної та пожежної сигналізації.

Наявність системи відеомоніторингу дає відчуття безпеки, і в будь-який момент можна перевірити, що відбувається в домі або околицях. На додаток до живого спостереження можна відтворити минулі події. Таким чином, домашній моніторинг є бажаним інструментом в разі крадіжки зі зломом або вандалізму: він допомагає запобігти сам злочин або полегшити пошук зловмисників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Що потрібно для організації відеоспостереження дому або квартири*
05 жовтень, 2021, 11:30