Волинянка робить веганські солодощі і вчить інших опановувати кондитерську справу

Волинянка робить веганські солодощі і вчить інших опановувати кондитерську справу
Яна Гуз за освітою філолог, молода, активна, не боїться експериментувати, амбіційна. Твердо вірить, що єдиний рецепт досягти бажаного – невпинна праця. Проживши 4 роки в такому темпі, відчула, що не там, де має бути, і робить не те, що хоче. Проте доля завжди дає шанс і можливість змінитися.

Смакуючи тістечками, дівчина зрозуміла: настав час повернутися на кухню, яку вона завжди любила, але про яку тривалий час не згадувала. І життя заграло іншими барвами, повідомляє Рожищенська районна філія Волинського ОЦЗ.

Уже два роки пані Яна займається веганськими солодощами. Найперше, що спонукало до такого вибору, – це здоровий спосіб життя та здорове харчування. Кондитерка постійно вчиться працювати з новими текстурами, рецепти складає сама, займається самоосвітою. Задля розширення бізнесу пані Яна веде власний блог у соцмережах. З нею співпрацюють таргетолог і фотограф.

– Це допомогло впровадити ідеї, які виношувалися досить давно. Так, з’явився новий вид трюфелів, цукерок один в один схожих на «Зоряне сяйво», тільки без цукру, молока, трансжирів, стимуляторів і емульгаторів смаку. А ще, духмяної вишні та мініверсій тортів для дегустації, – розповідає майстриня.

Старт завжди важкий, але прекрасний. Перші замовлення – це особливий трепет. Хоча майстриня і зараз з особливим хвилюванням ставиться до кожного замовника.

– Готую я вдома, на своїй кухні, але щиро вірю, що незабаром переїду в своє приміщення, де буду розділяти роботу і особисте. Бо відчувати, що ти на своєму місці і робиш те, до чого лежить душа – неоціненно, – ділиться кулінар.

Важливо бути відкритим до людей, тож пані Яна з радістю відгукнулася на пропозицію фахівців Рожищенської районної філії Волинського обласного центру зайнятості стати ментором у проєкті. Вже пройшли перші майстер-класи для охочих опанувати кондитерську справу.

– Слухайте себе, надихайтеся класними ідеями та людьми, давайте собі відпочинок. Розвивайтеся, не стійте на місці, адже стояти – означає деградувати, – радить майстриня усім, хто задумується змінити своє життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З такими зарплатами і пенсіями з таким стрімким ростом цін на продукти, то саме солодощі і салати з трави стануть основним меню українців :(
Відповісти
Вкажіть будь ласка її адресу сторінки в соцмережах
Відповісти
Останні новини
Волинянка робить веганські солодощі і вчить інших опановувати кондитерську справу
10 жовтень, 2021, 17:20