Метизи: класифікація та особливості*

Метизи: класифікація та особливості*
Метали входять до переліку найбільш потрібних в сучасній промисловості матеріалів. Без їх використання неможливо виробництво виробів різного цільового призначення (від кухонних гаджетів до важких верстатів і транспортних засобів). В цілому асортимент такої продукції включає десятки тисяч найменувань різних механізмів і пристосувань.

Сьогодні вироби з металу на замовлення виготовляються не тільки з чорних, а й з кольорових матеріалів, що залежить від їх цільового призначення, необхідних характеристик, особливостей експлуатації та інших факторів. При цьому всі їх можна розділити на кілька великих груп, а саме:

• промислові;

• будівельні;

• побутові;

• декоративні.

Варто відзначити, що універсальні якості багатьох металевих сплавів забезпечують можливість їх використання для виробництва виробів різного цільового призначення. Наприклад, шестерні кухонних комбайнів можуть бути виготовлені як з алюмінію, так і з нержавіючої сталі. Але деталі деяких агрегатів можуть бути виконані тільки з певних матеріалів з унікальним набором фізико-технічних властивостей.

Промислова продукція з металу


Як правило, під цією категорією виробів розуміють металопрокат. Він може використовуватися як у вигляді готової продукції (дріт, труби і т.д.), Так і в якості заготовок при виготовленні різних деталей і механізмів. Сьогодні його виконують на основі як чорних, так і кольорових сплавів, причому тільки в заводських умовах.

Серед популярних різновидів цієї продукції варто відзначити:

• листи і смуги, які використовуються для виробництва корпусів різної техніки;

• труби, без яких неможлива прокладка комунікаційних мереж;

• дріт, наявну в конструкції будь-яких електроприладів;

• бруски та інші блюми, призначені для виточування багатьох виробів.

Саме металевий прокат є основною для виробництва переважної більшості метизів.

Будівельні вироби


Основу даної продукції представляють зварні конструкції, які виступають в якості конструкційних елементів будівель і споруд. Для їх виготовлення також застосовуються різні види металопрокату, наприклад:

• арматура і дріт з великим діаметром, що використовуються в якості елементів для зміцнення фундаментів і ж / б блоків;

• куточки, швелери і труби квадратного перетину, затребувані при спорудженні різних будівель в якості заготовок для їх несучих елементів.

Крім того, особливо затребуваним в будівельній сфері є листовий прокат. Саме на його основі виготовляють сучасні покрівельні та фасадні матеріали. Також він застосовується для спорудження огорож, причому як тимчасового, так і стаціонарного типу.

Метизи в побуті


Сьогодні металеві вироби оточують людей всюди. Вилки і ложки, каструлі і крани, дверні та меблеві ручки - все це металовироби, які є в кожному будинку. Крім того, без використання металів неможливо виробництво побутової техніки. Це не тільки корпусні, але і функціональні елементи електроприладів.

Також на основі чорних і кольорових сплавів виконується виробництво багатьох декоративних елементів, які застосовуються для прикраси не тільки інтер'єрів, але і екстер'єрів. При цьому варто відзначити, що така продукція виготовляється і промисловим способом, і за допомогою ручної праці, наприклад, за допомогою кування або точіння.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.