Сергій Шапран розповідає про історію Броварського алюмінієвого заводу*

Сергій Шапран розповідає про історію Броварського алюмінієвого заводу*
Вперше алюмінієвий завод був заснований ще в радянські часи. Це було перше велике підприємство по виготовленню алюмінієвої продукції. Радянський Союз розпався і алюмінієвий завод почав потихеньку втрачати позиції і ставав банкрутом. І можливо історія Броварського заводу закінчилася так само, як і інших підприємств, він би просто був розпроданий, якби не молодий бізнесмен Сергій Шапран.

У 2011 році молодому підприємцю надійшла пропозиція, яка вимагала професійного підходу, адже мова йшла про відновлення Броварського алюмінієвого заводу. Перспективний підприємець вирішив відновити завод, і зробити його найбільшим українським підприємством.

Піднімати завод з руїн було досить важко, в першу чергу Сергію Шапрану необхідно було зайнятися придбанням сучасного обладнання, зібрати команду однодумців і фахівців, а це було не так вже й просто. Багато хто сумнівався в відродження заводу і не бачили в цьому ніяких перспектив. Живий розум і кмітливість, безсонні ночі і плідна робота дали свої плоди. На сьогоднішній день підприємство входить в найбільший інвестиційний холдинг Alumeta Group.

Продукція поставляється в 30 країн світу. В основному Броварський алюмінієвий завод тісно співпрацює з Німеччиною, Францією та Польщею, країнами Прибалтики. Найбільшим досягненням підприємства є запуск циклічного виробництва. Виготовлення продукції починається з переробки вторинної сировини, після чого відбувається безпосереднє виготовлення алюмінієвої продукції.

З якими проблемами стикається і чим може похвалитися Броварський алюмінієвий завод?

Як і на всіх підприємствах Броварський завод має ряд проблемних питань. До найголовнішої відноситься недостача відповідних кадрів. У нас в країні популярними професіями серед молоді, є юристи, медики, маркетологи і економісти. А ось на робочі спеціальності мало хто звертає увагу. Проте саме вони і користуються попитом. На сьогоднішній день на підприємстві встановлено сучасне обладнання, для роботи з яким необхідні кваліфіковані фахівці. Для того щоб можна було вирішити з часом цю проблему, було вирішено відкрити навчальні курси при підприємстві. Також керівник підприємства Сергій Шапран прийняв рішення підписати контракти з кількома ВУЗами. Студенти технічних університетів можуть прийти на практику і отримати необхідний виробничий досвід, працевлаштування в подальшому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.