Тролейбусникам Луцька з початку літа не платять зарплати

Тролейбусникам Луцька з початку літа не платять зарплати
У Луцькому підприємстві електротранспорту з початку літа не платять зарплати - заявив депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов з посиланням на інформацію, отриману від працівників підприємства.

Працівники кажуть, що заробітна плата за червень, липень та серпень не виплачена, - заявив Осіпов, озвучуючи свій запит.

Згідно із Законом України "Про оплату праці", заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата, - зауважив депутат.

"Слід звернути увагу, що люди доведені до відчаю, окремі сім’ї перебувають у критичному фінансовому і моральному стані, грошей не вистачає на нагальні потреби (харчування, лікування, одяг); люди рятуються за рахунок городництва, власного господарства та через позички у знайомих. Наявність кількамісячної заборгованості по заробітній платі є свідченням нелюдського поводження; поводження, яке принижує людську гідність", - вважає Осіпов.

Тож він запропонував, аби міський голова Микола Романюк за 10 днів вирішив питання ліквідації боргу, а прокуратура перевірила факти існування заборгованості з оплати праці на предмет наявності в діях службових осіб ЛПЕ ознак злочинів.

Міський голова повідомив, що за фактом невиплати заробітної плати на ЛПЕ прокуратура порушила кримінальну справу.

Депутати запит Осіпова не підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нічого страшного, Ми також неплатимо своїм працівникам вже 3 місяць, нічого мовчать. А на закони Нам ...!
Відповісти
Останні новини
Тролейбусникам Луцька з початку літа не платять зарплати
29 серпень, 2013, 11:50