24 жовтня відзначають День тещі: цікаві факти та історія свята

24 жовтня відзначають День тещі: цікаві факти та історія свята
У світі у четверту неділю жовтня відзначають Міжнародний день тещі. У 2021 році це свято припадає на 24 жовтня.

Про історію та цікаві факти про свято пише Апостроф.

Історія Дня тещі

Це свято бере коріння з американського штату Техас, де редактор газети в своїй статті про День батька і День матері описав наскільки важлива роль тещі в житті дітей обох статей. Журналіст був засмучений тим, що тещам не придумали окремого свята. В результаті того ажіотажу навколо цієї статті, 5 березня 1934 року в США вперше почали відзначати День тещі, в жартівливій манері. Потім почали його відзначати країни Латинської Америки і Європи, а після і весь світ.

Цікаві факти про тещу
В індійському племені косімі теща не має права дивитися зятю в обличчя, а також розмовляти з ним з дня заручин до самої своєї смерті.

Тещин міст - так назвали "величезний" пішохідний міст в Одесі самі місцеві жителі, в кінці якого стоїть шлагбаум "came gard 4000". За однією з версій, його побудували спеціально для секретаря партії, щоб той ходив в гості до тещі по короткій дорозі.

У колумбійському місті Калі в першу шлюбну ніч з молодятами повинна знаходитися теща, як свідок першого парування.

Згідно з дослідженнями, насправді, більшість чоловіків - 82% вважають свої відносини з тещею хорошими, а 26% жінок ображаються на своїх матерів за те, що вони намагаються розвести їх з чоловіком.

Тещі або свекрухи в 14% випадків стають причинами розлучень їх чад.
Група дослідників з Мічиганського інституту морфології людини з'ясували, що проживання в одному будинку з матір'ю дружини загрожує для чоловіків серйозними проблемами зі здоров'ям, включаючи зниження потенції.

Відкриття рентгенівських променів відбулося завдяки тещі Вільгельма Рентгена. Так, Вільгельм допізна працював у своєму кабінеті, а йдучи спати одного разу він забув знеструмити один з приладів в своїй лабораторії. Теща розбудила його вночі і сказала, що проходячи повз його кабінету побачила крізь щілину, що щось світиться. Виявилося, що це ціаністий барій. Днем би вчений не побачив цих променів. Ці промені надалі нарекли його ім'ям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.