Де у Луцьку встановлять платні парковки

Де у Луцьку встановлять платні парковки
Найближчим часом у Луцьку введуть в експлуатацію 36 майданчиків для платного паркування транспортних засобів на 915 паркомісць.

Про функціонування платних місць для паркування транспортних засобів на території Луцька розповів директор КП «АвтоПаркСервіс» Олег Бахтай під час комісії Луцької міської ради з питань законності, пише ІА Волинські новини.

З його слів, у міській раді затвердили перелік ділянок для платного паркування транспортних засобів у Луцьку. Усього на території обласного центру буде 36 платних майданчиків для паркування загалом на 915 паркомісць.

Олег Бахтай зазначив, що на виконання вимог ЗУ «Про основу соціальної захищеності осіб з інвалідністю» 10% місць відведуть для безоплатного паркування автомобілів, якими керують особи з інвалідністю або особи, які їх перевозять.

У процесі введення в експлуатацію перебувають майданчики для платного паркування транспортних засобів на вулиці Винниченка та Кравчука (ринки «Шанс» та «Формула»).

Станом на сьогодні активно ведуться роботи з облаштування 150 паркувальних місць на вулиці Глушець, 1.

Очільник комунального підриємства зазначив, що на стадії введення у дію зараз перебуває мобільний додаток, за допомогою якого лучани та гості міста матимуть змогу оплатити стоянку на нових платних парковках.

«Нам вже надійшли кошти на тестові випробування, тому незабаром додаток запрацює», - переконує спікер.

Також він зауважив, що станом на сьогодні вже майже облаштували парковку на вулиці Глушець, де буде працювати вуличний платіжний термінал замість незручних паркоматів.

Контролювати оплату за стоянку водіями будуть працівники муніципальної варти.

Як повідомляли, найближчим часом водії, які залишатимуть свої автомобілі на платних парковках у центрі Луцька, зможуть оплатити час стоянки через мобільний додаток, за допомогою СМС-повідомлення чи в будь-яких платіжних терміналах.

Також видання повідомляло про те, що в обласному центрі Волині на вулиці Карпенка-Карого та Кривий Вал демонтують паркувальні автомати, замінивши їх платіжними терміналами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де паркуватись людям, які там живуть? Було місце - тепер за нього треба платити. А парковка біля Варшавки? Там одночасно знак "зупинка і стоянка заборонена" і "платна парковка". І це під пішохідним мостом, а під мостами правила забороняють навіть зупинку
Відповісти