Жінка, яка просить милостиню під собором Святої Трійці в Луцьку, розповіла свою історію. ВІДЕО

Жінка, яка просить милостиню під собором Святої Трійці в Луцьку, розповіла свою історію. ВІДЕО
У центрі Луцька часто можна побачити жінок з торбинками для пожертв.

Журналісти 12 каналу поспілкувалися з однією із таких жінок і з’ясували, що змушує її стояти на вулиці і просити милостиню.

Героїня сюжету – Олена Конзерська, їй 39. Каже: жити і ніде, і немає за що.

Олена розповідає, що до життя на вулиці три місяці мешкала у кризовому центрі. І ще на багатьох квартирах, з різними сусідами. Втім, всюди її нібито обманювали і обкрадали.

З родичами жінка не спілкується. Має трьох дітей: 8, 12, 19 років. А ще, розповідає, про два села у Рожищенській громаді: у Переспі жила сама, у Духчі – її діти.

Історії, які розповідає жінка, насторожують. Бо ж їй всього 39, а вона вже на вулиці. І єдине, чого просить, – аби її виділили кімнату для життя у Луцьку. На роботу не йде, бо, запевняє, хворіє. А у вільний час просить милостиню під собором Святої Трійці в центрі Луцька.

У таких ситуаціях, розповідають в департаменті соцполітики, перш за все, потрібно з’ясувати чи є документи. Якщо ж ні, їх можуть допомогти відновити у міському терцентрі. Там же можна і погрітися, помитися, поїсти, взяти необхідні речі.

Якщо ж з документами і здоров’ям все добре, то тут рекомендують одне: звернутися у центр зайнятості. За словами очільниці департаменту соцполітики Луцькради Вікторії Майбороди, нещодавно у Луцькій громаді прийняли програму розвитку надання соцпослуг з бюджетом у понад 31 мільйон гривень. Будуть займатися і підтримкою людей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Жінка, яка просить милостиню під собором Святої Трійці в Луцьку, розповіла свою історію. ВІДЕО
26 жовтень, 2021, 11:20