Якою буде погода до кінця жовтня в Україні: у Гідрометцентрі озвучили прогноз

Якою буде погода до кінця жовтня в Україні: у Гідрометцентрі озвучили прогноз
Протягом цього тижня погода в Україні зміниться двічі. На початку очікується похолодання з нічними морозами до -10 градусів, але вже через кілька днів у країну знову прийде потепління з приємними температурами і ясним небом.

Про це розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха, повідомляє Обозреватель. Вона також пояснила, яку погоду можна очікувати на початку листопада.

В Україні очікується мороз до -10 градусів

Зараз на територію України щодо температури почала впливати холодна повітряна маса з північних широт. А в аспекті атмосферного тиску впливає антициклон.

Саме цей антициклон забезпечує нам спокійну погоду, ясне небо, але одночасно невисокі температури. Прохолодне повітря, яке зайшло в Україну, формуватиме нашу погоду в найближчі кілька днів, каже Наталія Птуха.

Температури вночі опускатимуться нижче нуля, очікують морози. У східних областях може бути до -10 градусів. У Карпатському регіоні також збережеться морозна погода. Але в денні години температура все одно буде переважно плюсова.

У середу в Україну зайде тепле повітря

Антициклон, який прийшов до нас із заходу, зміщується через нашу територію в східному напрямку. Відповідно, напрямок вітру також буде змінюватися. Якщо раніше переважав північний, північно-західний вітер, то у вівторок у більшості областей переважатиме південний, південно-західний вітер, тому температура буде трохи підвищуватися.

Починаючи із середи, 27 жовтня, на всій території України очікують потепління. Не можна сказати, що воно буде дуже суттєвим, але відчутним порівняно з початком тижня, наголошує синоптикиня. Температури будуть дещо вищими. Наприклад, до +14 градусів для Києва, до +15 - для західних областей. Такі ж показники будуть у східних областях. На півдні на вихідні може бути +17...+18 градусів.

Особливість полягає в тому, що ночі вже не будуть такими прохолодними. Починаючи із середи в більшості областей морозів не буде.

У ніч на середу, 27 жовтня, значення трохи нижчі нуля можуть бути в східних областях. Але в ніч на четвер і в ніч на п'ятницю на всій території країни вночі буде в межах 0...+5 градусів. На вихідні температура вночі місцями може досягати +8...+10 градусів. Подекуди на високогір'ї Карпат може бути близько 0 градусів, але це локальні території. Загалом на кінець тижня очікуємо потепління на всій території України.

"Щодо опадів – до кінця тижня, відповідно, до кінця жовтня ми на них не розраховуємо. Тому що над нашою територією буде поле підвищеного тиску, тому жодні фронти, опади до нас не потраплять", - зазначає Наталія Птуха.

Така погодна ситуація протримається до понеділка, 1 листопада.

У листопаді почнуться дощі

За попередніми розрахунками, початок листопада буде ще досить теплим, але завдяки зміні погоди ймовірні дощі, можливо, більш осіння погода.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.