Повідомили, коли відремонтують обвалену аптеку у Володимирі. ВІДЕО

Повідомили, коли відремонтують обвалену аптеку у Володимирі. ВІДЕО
В останній день вересня у Володимирі трапилася надзвичайна ситуація. Пам’ятка місцевого значення, більш відома місцевим, як «аптека Бражнікова» просто обвалилася. Причиною стала не старість, а ремонт.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Від дня, коли це сталося, минув майже місяць. Та відтоді майже нічого не змінилося: будівля, якій близько сотні років, – досі небезпечна та аварійна. Єдине – балкон, що у будь-яку секунду міг завалитися, – демонтували, а відтак кімнату на другому поверсі лишили без стіни, вікна та дверей. Тож у вітальні чиєїсь квартири залишився лише настінний годинник. Аби шматки пам’ятки місцевого значення не падали на авто та людей, будівлю загородили дерев’яним парканом.

Усе – через недбалість власників. Ті без будь-яких дозволів затіяли ремонт підвальних приміщень аптеки. Тож столітня пам’ятка місцевого значення не витримала і рухнула в момент. На щастя, обійшлося без постраждалих.

У взуттєвому магазині, що поруч аварійної будівлі, – двійко покупців. Продавчиня бідкається: місцеві оминають крамницю іншою дорогою. Бояться, що і та рухне.

З іншої сторони аптеки – мистецька крамниця. Власник магазину настільки відвик від покупців, що присутню в приміщенні знімальну групу навіть не почув. Зізнається: мистецька крамниця і до того не мала черг покупців, а після обвалу аптеки – один проданий товар в тиждень – вже за щастя. Чоловік хвилюється, що дах будинку може не витримати ваги снігу і просто обвалитися на його магазин.

Зі слів міських управлінців, такий розвиток подій не лише логічний, але й цілком реальний. Бо власник приміщення, через роботи якого, власне, і стався обвал, не спішить виправляти ситуацію. Пришвидшити його, запевняють в міськраді, неможливо.

“На жаль, роботи ведуться дуже повільно. І це, скажімо, нас обурює в певній мірі. Але вплинути, якось його пришвидшити не можемо. На жаль. Бо це приватна власність все таки, міська рада за власний кошт відбудовувати чиїсь приватні будинки не повинна”, – каже начальник управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів Андрій Трофимук.

У міськраді певнять, що усе, що від них потрібно було, зробили: перекрили вулицю, допомогли організувати техніку для демонтажу аварійно-небезпечних частин, встановили захисну огорожу, відкрили вулицю. До того ж, представники міськради надіслали листи до обласного управління культури та в поліцію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили, коли відремонтують обвалену аптеку у Володимирі. ВІДЕО
27 жовтень, 2021, 16:03