На Волині – один з перших вироків за підробку свідоцтва про вакцинацію: як покарали

На Волині – один з перших вироків за підробку свідоцтва про вакцинацію: як покарали
Чоловіка, який працює охоронцем у ТзОВ «Волинь-Авто» визнали винним у використанні підробленого медичного документа – свідоцтва про вакцинацію від коронавірусу.

Про це йдеться у вироку Горохівського районного суду Волинської області.

Із вироку відомо, що на початку серпня обвинувачений вирішив поїхати до Польщі у власних справах. У мережі інтернет знайшов оголошення про виготовлення covid-довідок, з якими можна перетинати державний кордон України з іншими країнами Європи. Під час дзвінка на вказаний у оголошенні номер, незнайомий чоловік розповів про деталі одержання свідоцтва про вакцинацію. Надалі за допомогою мобільного додатку Vіbеr обвинувачений надіслав йому копію свого паспорта та адресу проживання, а також перерахував 1,2 тис. грн на банківську картку. Через декілька днів отримав свідоцтво про вакцинацію.

Приблизно о 10 годині 30 хвилин 20 серпня під час перетину державного кордону України з Польші чоловік надав свідоцтво про вакцинацію під час паспортного контролю. Однак прикордонники виявили невідповідність цього документа встановленому зразку та викликали працівників поліції.

Відомо, що у фальшивому документі використано реквізити комунального підприємства «Волинська обласна інфекційна лікарня» з підробним відбитком штампу та з підписом лікаря.

Обставинами, які пом`якшили покарання обвинуваченого, стали його щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Зрештою, суд призначив покарання у вигляді одного року шести місяців обмеження волі, яке замінив на рік іспитового терміну.

Окрім того, обвинувачений заплатить 1200 гривень у дохід держави за проведення експертизи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От тобі українське кривосуддя. А як покарали фірму "Лабіен", як видно і далі через інтенет заробляє на фальшивих ковід-паспортах?
Відповісти
Останні новини
На Волині – один з перших вироків за підробку свідоцтва про вакцинацію: як покарали
27 жовтень, 2021, 15:30