Ковель розпочав співпрацю з НЕФКО

Ковель розпочав співпрацю з НЕФКО
Ковель отримає кредит від Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО на реконструкцію всієї системи освітлення в Ковелі й частково в селах Ковельської територіальної громади

Під час 14 сесії Ковельської мвської ради депутати проголосували за стратегічно важливе для Ковельської територіальної громади рішення: дозвіл про муніципальне запозичення, інформує мер Ковеля Ігор Чайка на своїй сторінці у Фейсбук.

«Це означає, що Ковель отримає кредит від Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО на реконструкцію всієї системи освітлення в Ковелі й частково в селах Ковельської територіальної громади. Кредит НЕФКО — дуже вигідний для міста, оскільки відсоткова ставка лише 3%. Це навіть менше, ніж індекс інфляції. Кредит становить 500 тис. євро, при цьому ставка євро фіксується, тож віддавати ми будемо в гривнях згідно ставки, яку брали на початку».

У результаті цієї співпраці в громаді очікують отримати економічно вигідне та екологічне LED-освітлення. Реконструкція буде стосуватися 120 вулиць. Відбудеться заміна 2290 старих світильників на нові світлодіодні.

У НЕФКО - дуже високі стандарти роботи. Коли ця корпорація фінансує такі проєкти, то це означає, що вона повністю забезпечує технічну та економічну підтримку своєму партнеру: максимально точно прораховує економічне обґрунтування та технічну частину. Наприклад, у нас на вулиці Володимирській є гарні світильники, але вони розташовані дуже високо і через це вулиця втрачає в освітленні. НЕФКО враховує такі деталі.

Крім того, що в громаді встановлять LED-cвітильники, тут також будуть частково міняти опори, змінювати аварійний кабель на новий сучасний самоутримний ізольований провід (СІП). А також впровадять систему диспетчеризації — керувати світлом можна буде на відстані.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.