На Волині страйкують перевізники: майже пів сотні вантажівок рушили до пункту пропуску «Ягодин»

На Волині страйкують перевізники: майже пів сотні вантажівок рушили до пункту пропуску «Ягодин»
На Волині перевізники, які займаються міжнародними перевезеннями, влаштували акцію протесту. 29 жовтня майже пів сотні вантажівок рушили з села Княгининок до міжнародного пункту пропуску "Ягодин".

Як розповів Суспільному один з організаторів акції, представник громадської організації "перевізники західного регіону" Андрій Ткачук, водії та перевізники вимагають збільшення дозволів від Польщі на міжнародні перевезення вантажів.

"Це мирна акція. Ми не плануємо перешкоджати руху чи перекривати дороги. Ми хочемо, щоб влада розглянула нашу ситуацію", – говорить Андрій Ткачук.

Перевізник пояснює: міжнародні перевезення між двома країнами Польщею та Україною зупинилися ще у липні, коли скінчилися виділені Польщею універсальні дозволи на перевезення. Транзитні дозволи, з якими перевізники перетинали кордон із Польщею та везли продукцію в інші країни ЄС, закінчаться орієнтовно за тиждень.

"За домовленістю з Польщею мало б бути 200 тисяч дозволів для українських перевізників. Насправді цього року ми мали їх всього 160 тисяч. Це зовсім не покриває потреби наших перевізників імпортерів та експортерів. Страждає і бізнес і економіка нашої країни", – каже Андрій Ткачук. Додає: чиновники, на його думку, ігнорують проблему.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що вони мелють, вони в нашу економіку й копійки не платять, всі тіпа збитки показують
Відповісти
Хай на внутрішньому ринку працюють, по Україні не хватає авто і дозволів не потрібно, роботи багато, взагалі не давати ніяких дозволів на виїзд поки не закриємо свої потреби
Відповісти
Останні новини
На Волині страйкують перевізники: майже пів сотні вантажівок рушили до пункту пропуску «Ягодин»
29 жовтень, 2021, 12:16