Пільгові ліки для військових: чому не скрізь їх можна отримати

Пільгові ліки для військових: чому не скрізь їх можна отримати
Учасники бойових дій та інваліди війни не всюди можуть отримати пільгові ліки чи медикаменти зі знижкою 50%.

Про це на сесії Луцькради заявив депутат Ігор Гнетньов, який очолює Центр реабілітації учасників бойових дій. Саме до нього з такою проблемою звернулися військовослужбовці, інформує 12 канал.

За законодавством, кожен громадянин України може сам обрати собі сімейного лікаря і підписати з ним декларацію. Крім медиків, які працюють у державних лікарнях, це можуть бути і лікарі-підприємці, і ті, хто працює в приватних клініках. За словами Ігоря Гнетньова, коли розподіляли гроші на пільгові ліки, то їх виділяли на державні медичні заклади, а про приватні чомусь забули.

Керівник приватної клініки сімейної медицини Іван Гусак підтверджує: проблема є. Бо ж виписують рецепти, за якими пільговики не можуть отримати відшкодування.

Хоч таких пацієнтів, каже Іван Гусак, небагато, але вони мають право обирати лікаря, якому довіряють, і байдуже – у державному чи приватному закладі він працює.

У Луцькій громаді діє програма соцзахисту для військовослужбовців, загиблих на сході та членів їхніх родин. Цьогоріч на пільги виділили мільйон триста тисяч гривень. Втім, скористатися ними і справді можуть тільки в державних медзакладах.

У департаменті соцзахисту нас запевнили, що це питання вже вирішують. Втім, для того, щоб внести зміни у програму пільгового забезпечення потрібен не один місяць. Тому цього року отримати пільгові рецепти від лікарів не з державних клінік, ще не можливо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.