Київські археологи за 10 млн грн досліждуватимуть Олицький замок

Київські археологи за 10 млн грн досліждуватимуть Олицький замок
10 млн грн державної субвенції, що були спрямовані на реставрацію Олицького замку на Волині, спрямують на археологічні роботи у цій історичній пам’ятці. Роботи планують завершити до кінця року.

Таке рішення про зміну використання субвенційних коштів прийняли депутати обласної ради на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики. Про це інформує пресслужба облради.

Зміни обумовлені необхідністю зарахувати до обласного бюджету 10 мільйонів гривень державної субвенції на реалізацію проєктів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам’ятки культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності.

Як повідомлялося раніше, ці кошти будуть спрямовані на реставрацію, ремонт та пристосування пам’ятки архітектури національного значення – замку Радзивілів XVI століття в смт Олика.

Загальна кошторисна вартість відновлення палацового комплексу понад 470 млн грн. З обласного бюджету передбачено 350 тис. грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації та її експертизу.

Оскільки виділених 10 мільйонів гривень належить освоїти до кінця бюджетного року, прийнято рішення, що їх спрямують на археологічні роботи, передбачені проєктом.

Дослідження проводитиме Державний інститут археології, там підтвердили, що увесь обсяг археологічних досліджень буде завершено до кінця цього року. Загальна кошторисна вартість цих робіт складе 9,9 млн грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я за 8 млн готовий покопатися у замку і дати заключення
Відповісти
А луцькі археологи що,не вміють замки досліджувати?? Віктор Баюк і команда розкопали ж луцькі підземелля ! Чи великі кошти великому ,,дяді,,,як водиться????
Відповісти
Я згідна і за 5млн покопатися.. а за решту з вас заключення...
Відповісти
не витратити з користю, а освоїти
Відповісти
Має бути тендер через прозоро, таке освоєння - це злочин
Відповісти
Дикуни!
Та хоч 450 000 000 доларів! Це ж перлина волинського туризму.
Відповісти
Останні новини
Київські археологи за 10 млн грн досліждуватимуть Олицький замок
30 жовтень, 2021, 01:00