Луцький завод «Мотор» конкурентоспроможний на світовому рівні: Шмигаль.ФОТО

Луцький завод «Мотор» конкурентоспроможний на світовому рівні: Шмигаль.ФОТО
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль ознайомився з діяльністю державного підприємства «Луцький ремонтний завод «Мотор» та зауважив, що він є конкурентоспроможним на світовому рівні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Луцький ремонтний завод «Мотор» за своєю спеціалізацією унікальне підприємство в Україні. Тут здійснюють капітальний ремонт цілої низки авіадвигунів військової авіації. У межах імпортозаміщення тут налагодили виробництво деталей для авіадвигунів, які раніше купували у РФ. Продукція заводу конкурує на рівних з найкращими заводами світу. Це гарний приклад, коли ОПК рухає економічний розвиток країни», — підкреслив Шмигаль.

Зазначається, що завод «Мотор» — лідер серед підприємств України з ремонту авіаційних двигунів 3-го і 4-го поколінь. Завод також спеціалізується на виготовленні запчастин для авіатехніки. Це підприємство забезпечує Повітряні сили Збройних сил України відремонтованими двигунами до низки бойових літаків.


Прем’єр-міністр наголосив, що Україна має відроджувати авіабудівництво, аби такі підприємства могли більше працювати на внутрішній ринок.

«Минулого року ми актуалізували Стратегію відродження авіабудівництва в Україні. У проєкті бюджету, який уряд подав на наступний рік, на авіабудівну галузь заплановано 2 млрд грн. Це і проведення досліджень, і нові розробки, і модернізація літаків», — зауважив Шмигаль.

29 жовтня під час робочого візиту на Волинь Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль відзначив повільні темпи вакцинації від коронавірусу на Волині та у Луцьку зокрема.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
завод стоїть без роботи, який тут світовий рівень ?
Відповісти
Колись клала око на "Мотор" Юля, потім Янкукович, тепер - Шмигаль. Вожді міняються, о завод, дякувати Богу, стоїть і працює на благо України.
Відповісти
Колись це підприємство колись ремонтувало двигуни для російської військової авіації. А зараз хто замовник? Тільки не кажіть, що Україна, не повірю
Відповісти
Був конкурентоспроможним.
Відповісти
Останні новини
Луцький завод «Мотор» конкурентоспроможний на світовому рівні: Шмигаль.ФОТО
30 жовтень, 2021, 00:39