Ковельському музею колекціонер передав столітній журнал.ФОТО

Ковельському музею колекціонер передав столітній журнал.ФОТО
У колекції Ковельського історичного музею з'явився ілюстрований літературно-мистецький журнал "Огоньок", який вийшов друком у 1917 році. Про це Суспільному в телефонному коментарі розповіла головна зберігачка фондів музею Мирослава Мороз.

У переданому музею виданні – вісім аркушів з ілюстраціями, шаржами, статтями, розповідями та замітками.

Зі слів музейниці, журнальне видання друком в області чи місті Ковель не виходило, проте на Волинь могло потрапити через приватні колекції.

"До нас журнал потрапив з особистого архіву ковельчанина, який не захотів називати своє ім'я. Спочатку він думав цей журнал продати, а потім передумав та передав у наш музей. І ми вдячні, що до нашого музею поставилися з довірою і передали видання на експозицію", – додала музейниця.

Поки в постійну експозицію журнал не виставляти, проте видання буде зберігатися в фондах музею та згодом буде доступне всім охочим для огляду.

Довідково: щотижневий ілюстрований літературно-мистецький журнал "Огоньок" почав друкуватися з 1899 року як додаток до газети "Біржові відомості", котру випускав у світ видавець Станіслав Максиміліанович Проппер, який після 1923 року виїхав до Німеччини. Свого часу журнал був дешевий і популярний, друкувався накладом у 120 тисяч примірників. Окремим виданням вийшли мемуари Станіслава Проппера німецькою мовою під назвою "Те, що не потрапило до друку".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельському музею колекціонер передав столітній журнал.ФОТО
31 жовтень, 2021, 03:46