Правдиві історії з волинської Олики: яким був князь Радзивіл.ВІДЕО

Правдиві історії з волинської Олики: яким був князь Радзивіл.ВІДЕО
Волинське селище Олика відоме князями Радзивілами, які правили тут чотириста років. Хоч пройшло й багацько років, а про добрих господарів згадують донині. Кажуть, князь Радзивіл був щедрим, небайдужим до чужого горя і допомагав селянам. Журналісти 12 Каналу поспілкувалися з місцевими жителями, які розповіли чимало цікавих фактів про князя.

А родині Ольги Бойко навіть збудував хату. Точніше, її дідові.

А ще місцеві розповідають, як князь їхав до замку, дорогу посипали піском. В знак поваги. До слова, одна з колишніх доріг ще збереглася, шість кілометрів з Цуманя до Олики. Цей шлях викладений шестигранною трилінкою, яку не зруйнували ні вантажівки, ні час

Рід Радзивілів був дуже заможним. Величезні маєтки, численні міста та замки. Взяти до уваги лише князівське полювання. Станіслав Другий Радзивіл ходив на лови звіра у супроводі двох тисяч піхотинців і не однієї сотні шляхтичів. З собою брали обозу з мисливськими припасами, їжею та випивкою.

Нині про великий рід Радзивілів в Олиці нагадує величний замок, який потребує реставрації. Закинуті князівські ставки, свідчення істориків і спогади місцевих жителів.



Нагадаємо, що ідею відродження замку Радзівілів підтримують на найвищих рівнях української державної влади. Патронат над цим проєктом взяли Міністр культури Олександр Ткаченко та Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

А нещодавно надійшли перші 10 млн грн на відродження замку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, 6 км бруківки Радзивілла залишилось.. А кілометр бруківки на тій же дорозі слуги єремєєва і Ко вкрали. Правда, єрьома за це дорого заплатив, сівши на коника..
Відповісти
По тій дорозі вирізали 100літні дерева це справді був зелений тунель доблесні голови селищних рад олики,і дідичів. Для власного збагачення,зараз там страшні чагарники
Відповісти
Останні новини
Правдиві історії з волинської Олики: яким був князь Радзивіл.ВІДЕО
31 жовтень, 2021, 01:15