У Ковелі хочуть реорганізувати медичний коледж

У Ковелі хочуть реорганізувати  медичний коледж
Депутатський корпус Ковельської міської ради занепокоєний і стурбований планами Волинської обласної ради щодо реорганізації закладу.

Про це йдеться у зверненні Ковельсьої міської ради до Міністерства охорони здоров’я та Волинської обласної ради, яке прийнято на останній сесії.

Впродовж 75-ти років Ковельський фаховий медичний коледж, будучи кузнею кваліфікованих кадрів медичного профілю не лише для Волинської області, а й України в цілому, зберіг власне обличчя, науковий потенціал, традиції в навчанні та вихованні молодого покоління. Це один із трьох навчальних закладів Волині, які готують фельдшерів, медичних сестер, акушерів та фармацевтів. Проте саме Ковельський фаховий медичний коледж розташований у географічному центрі нашої області – місті Ковелі, громада якого налічує понад 73 тис. жителів.

А відповідно до постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 р. № 807-IX у Волинській області утворений найбільший Ковельський район (з адміністративним центром в місті Ковелі) із об’єднаних Турійського, Шацького, Старовижівського, Ратнівського, Любомльського та Ковельського районів. Включає у себе 23 територіальні громади (380 населених пунктів). Населення – 271 тис. осіб, площа – 7,647 тис. км. квадратних. Ковель є містом обласного значення.

Сьогодні Ковельський фаховий медичний коледж діє та функціонує на належному рівні, демонструючи гарні показники успішності. Навчально-виховний процес забезпечує висококваліфікований колектив у складі 46 викладачів. Серед них: 21 (45,7%) – викладачі вищої категорії, 11 (23,9%) – І категорії, 14 (30,4%) – викладачі-методисти, 3 (6,5%) – кандидати медичних наук. Навчальні аудиторії оснащені необхідною матеріально-технічною базою, яка допомагає студентам при вивченні клінічних дисциплін. Крім того, студенти нашого закладу мають можливість удосконалювати набуті на практичних заняттях знання та вміння під час проходження виробничої і переддипломної практик на сучасних базах Ковельського МТМО, де сьогодні працює понад 500 наших випускників, та лікувально-профілактичних і фармацевтичних закладів області.

Депутати Ковельської міської ради просять Міністерство охорони здоров’я та Волинську обласну раду зберегти та всіляко сприяти розвитку Ковельського фахового медичного коледжу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ковельські депутати! не просіть, візьміть собі на баланс і збережеться
Відповісти
Термін "реорганізація" слід розуміти як "ліквідація"
І це тільки початок
Відповісти
Останні новини
У Ковелі хочуть реорганізувати медичний коледж
01 листопад, 2021, 10:24