Волинянин, який був прикутий до ліжка, затанцював на сцені. ВІДЕО

Волинянин, який був прикутий до ліжка, затанцював на сцені. ВІДЕО
Підопічний Горохівського психоневрологічного інтернату Володимир Лютіков після важкої хвороби зміг пересісти на інвалідний візок, щоб затанцювати на сцені із директоркою закладу.

Про це пише районна газета «Горохівський вісник».

Одного з вересневих днів під інтернатівські ворота 51-річного Володимра привезли рідні. Позаду був складний період в житті, лікарняні палати.

Чоловік народився і виріс у Луцьку, підбирав музику для дискотек і бачив себе в майбутньому знаменитим діджеєм. Згодом одружився став батьком. Одного разу, повертаючись ввечері додому його побили незнайомці. Побитт на міській вечірній вулиці закінчилося жахливими наслідками – важкою черепно-мозковою травмою та інсультом. Лікування було тривалим, потім домашня реабілітація. Пережити судилося смерть дружини.

Під час знайомства з директоркою інтернату чоловік був зневірений і не бачив сенсу життя. Одного разу Юлія Ковальчук сказала біля ліжка Володимира: «Ми з Вами, Володю, ще обов’язково потанцюємо!».

З того часу чоловік ніби ожив. Спочатку змінив ліжко на інвалідний візок, почав робити рухові вправи, вчився розмовляти і одного разу нагадав директорці про ї обіцянку: «А пам’ятаєте, Ви обіцяли, що будете зі мною танцювати? Я готовий!».

Концертний номер вирішили приурочити Дневі святого Валентина, а мелодією, яка переповіла б життя Володимира В’ячеславовича, обрали «Вальс дощу» Фредеріка Шопена. Бо: «Щоб побачити веселку, потрібно пережити дощ», - цього речення, мовленого пані Юлією, її партнеру в інвалідному візку вистачає для того, щоб кружляти поруч своєї рятівниці нескінченно.

Відтак танцювальна пара стала репетирувати свій танець, щоб презентувати його учасникам і глядачам відкритого фестивалю «Де ще знайти таку красу, як в казці намальовану», VII обласного фестивалю людей із інвалідністю «Струни душі».

На відео газети "Волинь-нова" можна побачити фрагмент танцю.



Варто зазначити, що Володимирові Лютікову на День Святого Миколая подарували музичний центр і тепер він – діджей у шикарному залі інтернату на всіх святкових дискотеках, які відбуваються після концертів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.