Луцький замок зустрічав останню ніч літа джазом. ФОТО

Луцький замок зустрічав останню ніч літа джазом. ФОТО
На міжнародному джазовому фестивалі ART JAZZ COOPERATION у Луцьку в стінах замку виступали луцькі, українські та світові майстри джазу.

Фестиваль відбувається протягом двох днів: 30 та 31 серпня. Перший день послухати музику глядачам запропонували у стінах замку Любарта. 31 серпня музиканти джазуватимуть у Волинському театрі ляльок о 18:00.

Цього року організатори подбали про місця для глядачів не лише біля сцени просто неба, а й під накриттям. Тому дощ не завадив би слухати інтелектуальну музику. Квитки коштували 30 гривень.

Окрім цього на фестивалі пропонували пригоститися кулішем, кавою, медівкою та іншими напоями і закусками. Протягом дійства діяла виставка картин Анни Савіцкої, а також тривав збір коштів на купівлю слухового апарату для дівчинки із багатодітної сім'ї.

Право першого виступу отримав луцький гурт «Пластилін», які грають у естрадно-джазовому стилі. В репертуарі кавери, власні інструментальні та вокальні композиції.

Цікаво, що протягом фестивалю джазовий настрій і посмішки оточуючим дарували дівчата у цікавих капелюшках в формі саксофону.

З київським гуртом Bloom band учасники фестивалю проводжали сонце. Команда має 20-річну історію і працює у стилі smooth-джаз, тобто легкого джазу. Музиканти виконували пісня багатьма мовами як власні, так і багатьма відомі композиції.

Вокаліста Bloom band Наталка Потапенко зізналася, що Луцьк став для неї особливим містом, адже саме тут вона отримала свою першу нагороду. Перемога дісталася у конкурсі польської пісні.

Виступ хенлайнерів фестивалю розпочався близько пів на десяту вечора. На сцені зібралися майстри джазу одразу трьох країн: Польщі (Анна Анжеєвська (вокал), України (Анастасія Литвинюк (клавшні), Андрій Арнаутов (контрабас), Тарас Баковський (тенор-саксофон) та США (Френк Паркер (ударні).

Проект має назву Looking forward to meeting. Всі учасники добре знані у джазовому товаристві. Луцька публіка зустрічала Looking forward to meeting неодноразовими оплесками.

Завершилося дійство джем-сейшеном під вогняний виступ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну, а я на море.:(
Відповісти
Френк Паркер крутой!
Відповісти
Чето подозрительно часто последние годы в Луцке джаз агитируют
Уж не голубизна ли там тусуется
Відповісти
Ну, знаєте, це кому що болить...
Відповісти
Я так и нипонял что ты имела ввиду
Відповісти
буржуи бля
Відповісти
Буржуев нивижу
Вижу жлобов и лохов
Відповісти
нічого особистого але ти дивися в дзеркало і коментуєш в підар..в таке буває спитай в свого товариша ЛЯШКА.
Відповісти
А попанятней?
Відповісти
КУДИ ВЖЕ ПОНЯТНІШЕ.
Відповісти
приходь на прийом поймеш і спробуєш але тобі це як дорий день
Відповісти
чуєш, грішаня, чи хто ти там. "жлоби і лохи" ходять не тупорилу кацапську попсу, а сюди прийшли вишукані естети. а на рахунок "голубізни" то ти засвіти свій адресок - я до тебе приїду і все популярно поясню, розкажу і всуну. давай, світи - чи сциш, чмо?
Відповісти
Вхід був 30 гривень, тому буржуї чи жлоби не бачу логіки. Щодо лохів, то шановні панове, Ви хоч розбирайтесь в музиці, а не пишіть тут всякі дурниці. Джаз це музика для тих хто вміє мислити! Можливо в Луцьку не найкращі джазові фестивалі в світі, але рівень доволі таки високий, музиканти професіонали і досить таки відомі в джазовому світі. Важко критикувати якщо ти ні разу не був на джазовому фестивалі, звісно людина з села забрати можна, а ось село із людини...
Відповісти
трудно назвать джазом то, что слышал в суботу вечером в замке. были интересные моменты импровизации отдельных учасников фестиваля, остальное-поп стандарты.
Відповісти
звісно ж, в суботу на замку не було джазу :) Джаз був у п'ятницю в замку, а в суботу в театрі Ляльок
Відповісти