В «Укравтодорі» назвали ціну за платні дороги

В «Укравтодорі» назвали ціну за платні дороги
За підрахунками «Укравтодору», проїзд по концесійній дорозі обійдеться водієві легковика в 0,3 гривні за кілометр, а вантажного автомобілю - 1 гривню.

«Укравтодор» планує будівництво шести доріг на концесійній основі, заявив глава «Укравтодору» Євген Прусенко, пише Дело.

Початок будівництва першої платної дороги зі Львова до Краковця заплановано на кінець 2014 - початок 2015 року.

За словами Прусенко, концесійними (тобто платними) стануть такі дороги : Краковець - Львів - Броди - Рівне (I категорія), велика кільцева навколо Києва, Щербаківка - Харків з продовженням Харків - Красноград - Перещепине - Новомосковськ, Новомосковськ - Сімферополь , Ульянівка - Сімферополь та Одеса - Рені.

Крім того, «Укравтодор» вважає раціональним будівництво на основі концесії або державно-приватного партнерства дороги Решетилівка - Дніпропетровськ.

«Завдання уряду в 2013-14 році - відпрацювати і провести концесійні конкурси, але будуватися такі дороги будуть пізніше, починаючи в кінці 2014 року. Перший концесійний конкурс пройде на початку 2014 року», - зазначив Прусенко.
Керівник «Укравтодору» відзначив, що вже на стадії підготовки концесійного конкурсу та його проведення будуть розглядатися різні фінансові моделі будівництва об’єкта.

«Якщо на дорозі досить інтенсивний рух або достатня окупність, то це може бути платна дорога, якщо ж навпаки - то йде плата за експлуатаційну готовність (платить держава за певним угодою з інвестором починаючи з певного року певну суму)», - прокоментував Прусенко.

Зазначимо, що у травні Львівська облдержадміністрація заявляла, що чекає цього року початок будівництва концесійної дороги Краковець - Львів - Броди - Рівне вартістю більше 1 млрд євро.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дороги, авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де наші гроші? де вони, гроші за дороги? ДЕ???
за наші податки вбиті дороги, вкрадений асфальт і...платна дорога!
країна дурнів, де за все платять двіччі.
Відповісти
Останні новини
В «Укравтодорі» назвали ціну за платні дороги
31 серпень, 2013, 15:30