Розповіли, які ОСББ Ковеля отримають безвідсоткову поворотну допомогу

Розповіли, які ОСББ Ковеля отримають безвідсоткову поворотну допомогу
У Ковелі є розроблена і прийнята Програма фінансової підтримки житлового фонду Ковельської територіальної громади на 2021-2024. Це програма, яка орієнтована, в першу чергу, на житлові будинки, де створені ОСББ.

Про це інформують у Ковельраді.

У такий спосіб місто підтримує об’єднання співвласників будинків, які вже є, та ініціює створення нових. На своїй офіційній сторінці у Фейсбук міський голова Ковеля Ігор Чайка написав, що 8 листопада на засіданні комісії з фінансової підтримки житлового фонду Ковельської громади затвердили безвідсоткову поворотну допомогу за рахунок коштів Револьверного фонду міст Асоціації енергоефективних міст України на встановлення ІТП (індивідуальні теплові пункти) і на розробку енергоаудиту в житловових будинках ОСББ «ФІДО-КОВЕЛЬ» по вул. Міцкевича, 3 ( 952 300 грн) і ОСББ «ТЕАТРАЛЬНА-4» по вул. Театральна, 4 (20 000 грн).

Що таке револьверний фонд міст Асоціації енергоефективних міст України? – Це механізм, що надає безвідсоткові позики для підтримки енергоефективності чи ВДЕ (відновлюваних джерел енергії).
Це дасть можливість запустити утеплення будинків в Ковелі по Фонду енергоефективності, зменшити споживання теплової енергії і , відповідно, суми в платіжках за тепло.

«Крім того, затвердили надати грошову допомогу для проведення капітальних ремонтів ліфтового обладнання та ліфтів на умовах співфінансування для ОСББ на Володимирській, 95 (116 817, 27 грн) та ОСББ «Промінь-Ковель» на Володимирській, 93 (200 500 грн) Це означає, що частину вартості ремонтних робіт покриватимуть кошти мешканців будинків, ще частину - бюджетні кошти. У цих двох житлових будинках вже розпочали ремонтні роботи».

У місті сподіваються, що ковельчани активніше братимуть участь у проєктах, які стосуються термомодернізації, підвищення комфорту, естетичного вигляду житлових будинків, заміни внутрішніх мереж. Це чудова можливість для мешканців багатоквартирних будинків модернізувати житло з меншим фінансовим навантаженням.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли, які ОСББ Ковеля отримають безвідсоткову поворотну допомогу
09 листопад, 2021, 19:47