Найбільша сільська школа Волині стала кольоровою. ФОТО

Найбільша сільська школа Волині стала кольоровою. ФОТО
Капітальний ремонт даху та утеплення одного із корпусів Підгайцівського ліцею йде до завершення. Основна частина робіт щодо заміни даху, утеплення та фарбування фасаду – позаду. Нині школа радує око яскравими фарбами.

Про це інформує пресслужба Підгайцівської сільради.

Заступник Підгайцівського сільського голови Леонід Гроголь розповів, що у цьому році на капітальний ремонт навчального корпусу, де навчаються учні старших класів, витратили майже 7 мільйонів гривень із бюджету громади. І це лише початок, оскільки навчальний заклад добудовували у кілька етапів, тому його зовнішній вигляд не виглядає гармонійно та цілісно.

До кінця року будівельники мають завершити утеплення надземної і підземної частини цоколя триповерхового корпусу школи та облицювати його плитами під «рване каміння», зробити гідроізоляцію фундаменту, підмостку, облаштувати пандус та ґанки над входами у будівлю.

«Після капремонту товщина стін збільшилась на 16 сантиметрів, цього має вистачити, аби у корпусі було тепло. Однак аби у навчальному закладі могли економити на опаленні взимку, утеплити та відремонтувати треба й інші корпуси.

Для цього Підгайцівська сільська рада замовила виготовлення проєктно-кошторисної документації на капремонт ще у двох корпусах навчального закладу. Буду пропонувати депутатам сільської ради передбачити у бюджеті 2022 року кошти на реалізацію цього проєкту», - додає Леонід Гроголь.

До слова, Підгайцівська гімназія – найбільша сільська школа Волині та Підгайцівської громади, у якій навчається 960 учнів. Педагогічний колектив намагається, окрім навчальної діяльності організувати школярам і цікаве дозвілля. У ліцеї діє гурток робототехніки та чирлідінгу, спортивні команди займають призові місця на обласних та всеукраїнських змаганнях.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.