Подружжя з Луцька візьме участь у марафоні, щоб нагадати про війну на Донбасі

Подружжя з Луцька візьме участь у марафоні, щоб нагадати про війну на Донбасі
Луцьке подружжя Олексій Кушнєр та Ольга Валянік у ці вихідні пробіжать найособливіший український марафон. Його маршрут пролягатиме за кілометр від лінії фронту, у донецькому селі Нью-Йорк, однак бігти можна будь-коли та в будь-якій точці України. Організовує цей забіг «Нова пошта». Все для того, аби нагадати світові і деяким українцям, що поруч із маленьким селом на Донеччині триває війна.

Про це пише Інформаційне агентство Конкурент.

«Марафон у Нью-Йорку, який ніхто не хоче бігти» – проект, який започаткували восени цього року. Участь у ньому безкоштовна, пишуть на сайті організатори.

«З кожним роком марафони набувають все більшої популярності. Нью-йоркський марафон є однією з найвизначніших подій, яка залучає понад п’ятдесят тисяч учасників з усього світу та отримує широке висвітлення у світових медіа. Однак не всі події привертають стільки уваги. Минуло 7 років, як Росія окупувала Крим і розпочала війну на сході України. Фактично окуповано територію двох областей. Півтора мільйона українців стали переселенцями та вимушено покинули свої домівки. Саме тому Нова пошта вирішила заснувати власний нью-йоркський марафон – у маленькому селищі Нью-Йорк Донецької області за кілометр від лінії фронту. Мета забігу – нагадати про війну в Україні», – інформують на сайті марафону.

Ольга і Олексій вже отримали стартові набори учасника, та бігтимуть свій марафон цієї неділі. У набір входить один стартовий номер з фактами про війну на сході України, листівки зі світлинами відомого українського фотографа Олександра Чекменьова, зроблені в українському Нью-Йорку. Марафонська медаль, яка містить частинку використаної гільзи, надійде згодом, оскільки виготовляється за ексклюзивним дизайном, що потребує часу.

«Знаю, у багатьох немає розуміння про що це. Це не про біг, це про війну. Війну, яка триває вже 8 рік, війну, яку ми не хочемо, але змушені «бігти». І не про Нью-Йорк в США тут мова, а про містечко в Донецькій області, що знаходиться не далеко від лінії розмежування, лінії війни. Війни, якою країна живе вже вісім років… Ми пам’ятаємо, ми згадуємо, ми нагадуємо. Нам не все одно», – каже Олексій.

«Майже вісім років, як розпочалася російсько-українська війна. І для мене цей марафон, який ніхто не біжить – це ще один спосіб нагадати, що в нашій країні йде війна, що є Росія, яка окупувала Крим, яка веде військові дії на території Донецької та Луганської областей, і створила там псевдореспубліки. Для мене цей марафон – спосіб сказати світовій спільноті, що у нас досі іде ця війна. Це не про спорт, а про життя, бо війна – це марафон на виживання», – підсумовує Ольга.

За даними організаторів марафону, протяжність лінії розмежування з неконтрольованими районами Донецької та Луганської областей становить 427 кілометрів. За вісім років 20 тисяч житлових будинків було пошкоджено і зруйновано в ході бойових дій на Донбасі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Подружжя з Луцька візьме участь у марафоні, щоб нагадати про війну на Донбасі
12 листопад, 2021, 17:15