На Волині 10 відсторонених від роботи педагогів написали заяви у поліцію

На Волині 10 відсторонених від роботи педагогів написали заяви у поліцію
10 викладачів Володимир-Волинської дитячої музичної школи написали заяви у поліцію. Педагоги не згодні з наказом директора про відсторонення їх від роботи через відсутність щеплень проти COVID-19.

Про це розповіла Суспільному учителька Оксана Волотко.

Викладачка – серед тих педагогів, які за наказом директора від 8 листопада відсторонені від роботи у музичній школі без збереження зарплати.

"Ми не проти вакцинації. Ми хочемо, щоб в нас був свій вибір. Щоб не було дискримінації, щоб не було поділу вакцинований-невакцинований", — каже жінка.

У Володимир-Волинський дитячій музичній школі 56 працівників – це педагоги та технічний персонал. Від роботи відсторонили 13 невацинованих викладачів, — розповів директор школи Роман Вислобоков. Усіх працівників, з його слів, попередили про відсторонення у разі відмови від щеплення.

Ті, хто приніс довідки хоча б про одне щеплення, або довідку про протипокази до вакцинації, працюють, — розповіла педагогиня Наталія Поліщук. Вона одна із тих, хто нещодавно перехворів на COVID-19, має антитіла та тимчасові протипокази до вакцинації.

Відстороненні педагоги написали звернення на ім'я директора школи, аби їм дозволили працювати дистанційно. Директор музичної школи Роман Вислобоков каже, що дозвіл на дистанційну роботу надати їм не може, тому що згідно із законом про працю, відсторонення не передбачає інших видів роботи.

"Якщо контролюючі органи застануть на робочому місці невакцинованого працівника, то керівник установи буде відповідати за це з власної кишені", — каже начальник відділу культури і мистецтв Володимир-Волинської міської ради Анатолій Сурмик.

Адвокатка Ольга Кудрицька в коментарі Суспільному розповіла, що педагоги мають право оскаржувати наказ про відсторонення від роботи у суді, надавши усі матеріали для розгляду справи. Ситуацію називає хиткою.

10 заяв педагогів музичної школи у поліції зареєстрували. Зі слів інспекторки головного управління поліції Волині Марини Балдич, скільки усього подібних заяв отримали з початку тижня, поки не рахували.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Законом про працю не передбачено відсторонення від роботи за відмову від участі від смертельно небезпечних експериментів над людьми -випробовуванні так званих експериментальних вакцин на собі...
Відповісти
Поступок гідний наслідування .
Відповісти