Вперше на Заході України: у Луцьку відбудеться масштабний фестиваль світла

Вперше на Заході України: у Луцьку відбудеться масштабний фестиваль світла
У 2022 році Луцьк перетвориться на справжнє місто світла.

У місті відбудеться Lutsk Lights Festival - грандіозна подія міжнародного рівня, охопить увесь центр міста та найвизначніші туристичні точки Луцька. Про організацію фесту пише Луцькnews.

Подія такого формату та масштабу буде вперше проводитись на теренах не тільки Волині, але й усієї західної України. Ціле місто буде як полотно для втілення творчих ідей сучасних медіа художників та світлових дизайнерів.

Головна мета фестивалю світла - це культивація творчості у людях, проведення масштабного культурно-розважального заходу та підвищення туристичної привабливості міста. Луцьк відкриється у нових формах як для місцевих жителів, так й для гостей міста.

У планах організаторів великі експозиції відеомапінг проєктів, масштабні артінсталяції та світлові декорації міста, закриті події відеоарту, живі виступи віджеїв, конкурси та простір для демонстрації художниками їхніх надбань.

На фестиваль очікується прибуття медіахудожників міжнародного рівня – візуальні артисти, відеодизайнери, віджеї, перформери з Португалії, Бразилії, Німеччини, Польщі, Болгарії, Австрії, України, Франції, Норвегії, Румунії, Греції.

Більшість з запрошених- це переможці міжнародних відеоарт фестивалів, досвідченні жюрі конкурсів, організатори та промоутери власних подій, розробники авторських методів відеопроєкційних шоу та відеодизайнери міжнародних івентів рівня “Євробачення”. Всі вони, та ще сотні ентузіастів цифрового медіамистецтва зберуться у Луцьку для обміну досвідом та демонстрації своїх навичок у створенні вражаючих світлових шоу та відеомапінг перформансів.

Фестиваль, тривалістю майже тиждень, із десятками експозицій та подій, потребує ретельної підготовки, тому організатори фестивалю розпочали її аж за рік до старту.

Впродовж року, у якості “розігріву”, планується організація додаткових подій та експозиції художників в галереях закритого типу, артвиставки у Луцькій галереї мистецтв, які стануть ще однією точкою дотику до головної події 2022 року. Все це акумулюватиме інтерес до фестивалю не тільки в місцевих жителів, діячів мистецтва та бізнесу, але й в аудиторії по всій Україні й, не виключено, за кордоном.

Організатори впевнені, що фестиваль Lutsk Lights Festival повинен ствердити Луцьк, як центр експорту смислів в сучасному мистецтві. Фестиваль стане джерелом оригінального фото та аудіовізуального контенту, який може слугувати для подальшої промоції міста Луцька та рекламних кампаній спонсорів впродовж багатьох років. А для простих відвідувачів ця подія стане джерелом приємних, нових емоцій та спогадів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
далеко не вперше, бо на вду вже колись таке було
Відповісти
Останні новини
Вперше на Заході України: у Луцьку відбудеться масштабний фестиваль світла
13 листопад, 2021, 23:09