Міністр оборони у Луцьку пригрозив серйозною карою за допомогу незаконним мігрантам на кордоні

Міністр оборони у Луцьку пригрозив серйозною карою за допомогу незаконним мігрантам на кордоні
Міністр оборони Олексій Резніков закликав мешканців областей, що межують з Білоруссю, не допомагати біженцям незаконно перетинати український кордон.

Про це йшлося 14 листопада під час брифінгу після міжвідомчої наради щодо забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону, що відбулася у Луцьку за дорученням президента України.

За словами Резнікова, йдеться про питання національної безпеки та інтересів.

«Я би хотів попередити тих ділків, які живуть в 5 областях України, які межують з Білоруссю і які планують заробляти гроші на допомозі у перетині кордону незаконними мігрантами, – це буде проти національної безпеки України. Це питання національних інтересів. Хто буде надавати таку допомогу за гроші і продавати країну – буде відповідати досить серйозно за законом», - сказав міністр оборони.

Він додав: «Вже є оперативна інформація про те, хто планує заробляти на цьому криваві гроші».

Нагадаємо, голова СБУ Іван Баканов наголосив, що поки невідомо про наміри щодо пересування біженців, які скупчилися на білорусько-польському кордоні, на територію України. Але українські силовики готуються до будь-яких сценаріїв.

Нагадаємо, сьогодні, 14 листопада, група з 50 мігрантів з Близького Сходу силою прорвалася з Білорусі на територію Польщі в районі населеного пункту Стажина. Озброєні білоруські силовики прибувають до польсько-білоруського кордону у районі пропускного пункту Кузьниця. А згодом біля польського кордону відкрили вогонь зі сторони Білорусі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міністр оборони у Луцьку пригрозив серйозною карою за допомогу незаконним мігрантам на кордоні
14 листопад, 2021, 16:50