У селах Ковельської громади жителям видаватимуть свідоцтва про народження, шлюб і смерть

У селах Ковельської громади жителям видаватимуть свідоцтва про народження, шлюб і смерть
Відтепер старости сіл Ковельської громади на місцях можуть видавати людям свідоцтва про народження, шлюб і смерть. Вони не мали ж таких повноважень протягом майже цілого року, відколи приєдналися до Ковельської територіальної громади.

Про це на своїй офіційній сторінці у Фейсбук написав міський голова Ігор Чайка.

Юлія Трофимчук, староста семи сіл Ковельської територіальної громади - Доротища, Гішина, Тойкута, Заріччя, Волі, Лапнів та Любче, каже :

«Видавати свідоцтва про народження, про одруження і про смерть саме на місцях на старостинських округах в себе, - це є дуже великою перевагою для населення, тому що близько року люди не могли отримати цієї послуги на місці, мали незручності, особливо з отриманням свідоцтв про смерть».

Крім того, після проходження відповідних навчань, старости тепер
посвідчують заповіти, видають дублікати посвідчених ними документів, засвідчують вірність копій документів і виписок з них, засвідчують справжність підписів на документах. Про це розповіла начальниця відділу державної реєстрації бізнесу, ТЗ та актів цивільного стану Ковельського ЦНАПу Тетяна Мороз.

Мешканці громади зможуть обирати й вартість послуги. Якщо, приміром, у нотаріальних конторах засвідчення підпису коштує близько 450 гривень, то в старост це можна зробити за 34 копійки.

Відтепер Ковельський відділ ДРАЦСу бланки свідоцтв для реєстрації актів цивільного стану передаватиме відповідальній особі виконавчого комітету Ковельської міської ради.

У свою чергу працівник ЦНАПу виконуватиме усі організаційні заходи щодо зберігання, обліку, звітності і передачі бланків старостам сіл.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У селах Ковельської громади жителям видаватимуть свідоцтва про народження, шлюб і смерть
15 листопад, 2021, 15:48