У Луцьку суттєво підняли вартість вивезення сміття

У Луцьку суттєво підняли вартість вивезення сміття
Виконавчий комітет Луцької міської ради затвердив нові тарифи на вивезення сміття для мешканців багатоповерхівок та приватних будинків.

Відповідне рішення прийняли 17 листопада.

Наразі плата за вивіз сміття для мешканців багатоквартирних будинків становить 16,43 грн з людини. Тепер вона зросте на майже 10 гривень і становитиме 26,33 грн з людини. Для мешканців будинків індивідуальної забудови ця плата становитиме 29,72 грн (нині 18,51 грн).

Тариф на послугу з поводження з побутовими відходами для бюджетних та інших споживачів із захороненням 1 м3: багатоквартирні упорядковані будинки, 114,48 грн з ПДВ (нині 72,49 грн), будинки індивідуальної забудови - 114,48 грн, з ПДВ (нині 72,49 грн).

У міськраді пояснюють, що підприємство «Луцькспецкомунтранс», яке займається вивезенням та захороненням сміття, звернулось до виконавчого комітету Луцької міської ради з метою встановлення нових тарифів. Зауважують, що чинні тарифи встановлювали ще у 2017 та 2018 роках. Однак ріст оплати праці, технічне обслуговування та ремонт автомобілів, а також зміни графіків та відстаней вивезення відходів, що виникли в процесі утворення територіальної громади призвели до збільшення планових витрат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можливо варто звернути увагу на вартість - кількість керівників, заступників КП що обслуговує.
Відповісти