У Ковелі напрацьовують стратегію зі збереження Турії

У Ковелі напрацьовують стратегію зі збереження Турії
Міський голова Ігор Чайка на своїй офіційній сторінці у Фейсбук поділився планами у цьому напрямку на наступні роки і тим, що вже зробили.

«Заклали кошти для того, щоб у 2022-му розчистити Турію на ділянці від водосховища і до мосту, що на вулиці Сагайдачного. Також завершуються роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації на виготовлення локальних очисних споруд для очистки поверхневого стоку в районі водосховища на правому та лівому берегах».

Питання екології Турії – одна з найактуальніших проблем Ковеля. Водна артерія міста – це не автономне середовище, вона протікає через інші громади. Тому в Ковелі переконані, що їм необхідно налагоджувати з цими громадами комунікацію, аби розуміти, як ті працюють з очищенням у себе на місцях.

Те ж саме стосується малих річок, які впадають у Турію. Чи діє ще
Програма очистки малих-середніх річок, яку декілька років тому затвердила Волинська обласна рада та на яку допомогу можна розраховувати також розповів мер міста.

«Турія - притока Прип‘яті, і це вже історія про можливі міжнародні екологічні проєкти, гранти. Готуємо звернення в громади та область, - триматиму вас в курсі», - написав Ігор Чайка.

Важливо тримати в полі зору не тільки очистку русла, а й очистку водосховища.

Тож стратегія зі збереження Турії опиратиметься на біологічні та наукові обґрунтування, на результати інженерно-геологічних вишукувань та висновок впливу на довкілля.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.