«Ковід»-перевірки закладів на Волині: відомо, скільки протоколів вже склали і які штрафи

«Ковід»-перевірки закладів на Волині: відомо, скільки протоколів вже склали і які штрафи
На Волині вже склали 27 протоколів через відсутність необхідних в умовах «червоної» зони ковід-документів у персоналу чи відвідувачів різноманітних закладів.

Про це йшлося 19 листопада під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації.

Начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Володимир Солоненко розповів, що перевірки здійснюють групи, у складі яких – поліцейські, фахівці Держпродспоживслужби, санітарні лікарі, представники муніципальних органів влади, місцевого самоврядування та Укртрансбезпеки.

Поліцейські Волині мають в наявності 148 планшетів з програмним забезпеченням, яке дозволяє перевірити QR-код в застосунку «Дія».

За інформацією Володимира Солоненка, з початку введення «червоної» зони на Волині (з 8 листопада) ці групи перевірять за добу перевіряють понад 350 суб’єктів господарювання і понад 780 працівників і відвідувачів.

Найбільше порушень – через недотримання маскового режиму (таких вже виявили 295).

Крім того, склали вже 27 протоколів через недотримання правил карантину суб’єктами господарювання, відвідувачами чи персоналом певних закладів, для яких передбачені обмеження.

«Тобто ці громадяни, суб’єкти господарювання, персонал, який працює в цих закладах не надали підтверджуючі документи про отримання двох двох доз вакцини», - сказав Солоненко.

Всі протоколи вже направили до судів.

Поліцейський зауважив, що йдеться про штраф для персоналу та відвідувачів – від 17 до 34 тисяч гривень, а для суб’єктів господарювання – від 32 до 170 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це називається добровільна вакцинація якщо держава огранічуе населення в праві пересування це ганьба кожен громадянин має право вибору що робити де наша демократична держава?
Відповісти
Дуже не демократічно в людей забрали право вибору кожен сам виборах свій шлях
Відповісти
А презумпція невинуватості куди зникла? Чому люди повинні доказувати, що не порушували? (Вакциновані) Чи в Україні лише вбивці і крадії вважаються невинними поки не буде доведено протилежне?
Відповісти
Останні новини
«Ковід»-перевірки закладів на Волині: відомо, скільки протоколів вже склали і які штрафи
19 листопад, 2021, 13:26