Освітній конфлікт на Волині: селяни чекають на губернатора. ВІДЕО

Освітній конфлікт на Волині: селяни чекають на губернатора. ВІДЕО
Мешканці села Осівці Камінь-Каширського району не хочуть миритися з місцевою владою через аварійний стан сільської школи. Вони вимагають зустрічі з головою Волинської облдержадміністрації Борисом Клімчуком.

Нагадаємо, першого вересня селяни не пустили до навчального закладу дітей. Владці запропонували тимчасово влаштувати дітей навчатися у школу в райцентрі, але люди відмовилися.

А друге вересня для осівчан розпочалося незвично, - пишуть Вісті Каменя.

Незважаючи на те, що згоди на навчання дітей в Камені-Каширському громада не надала, до школи прибуло два учнівські автобуси. Окрім того, незрозуміло за чиєю вказівкою, готувалися зносити частину школи. Селяни забили на сполох і за кілька хвилин біля школи знову зібрався численний натовп.

Назустріч з людьми в Осівці прибули і начальник районного відділу освіти Віктор Пась, голова районної ради Віктор Сус, голова райдержадміністрації Іван Вовк і сільський голова Володимир Цап.

Приїхали посадові особи з однією метою - переконати людей відпустити дітей до школи. Взамін обіцяли розпочати будівництво нової сільської школи в наступному році.

Однак, як заявили селяни, довіри до слів чиновників вже не має. Тому знову почали настоювати на прибутті до села Бориса Клімчука.

"Я приїхав до вас, ось у мене документи, гарантії давайте вирішувати", - сказав Іван Вовк.

Осівчан зацікавило походження документів. Дізнавшись, що це папери районні - громада не погодились визнавати їх такими, що заслуговують на довіру.

Так чи інакше, але жодні аргументи районного керівництва не зуміли переконати осівчан поступитися. Найбільше побоюються люди того, що якщо відступлять зараз, то на них і надалі ніхто не зважатиме. Як наслідок - школи будувати ніхто не буде. Тому дебати між владою і громадою продовжились

Оскільки вирішити нічого не вдалося, влада взяла "тайм-аут". Порадившись наодинці, керівники знову вийшли до людей. Іван Вовк запевнив, що о 16:00 до Осівців прибуде якщо й не сам Борис Клімчук, то, принаймні, його заступник.

"Але о 16:00 до селян справді хтось приїхав з області... З капітального будівництва. Не губернатор чи його заступник. Відповідно, сказати щось конкретне ця людина не змогла", - пишуть Вісті Каменя.

"Тому проблема знову повернулася на свою вихідну точку. Люди і надалі не збираються відпускати дітей на навчання. Чекають на завтрашнє засідання сесії обласної ради", - додає видання.

Нагадаємо, 2 вересня Борис Клімчук пообіцяв, що в селі збудують нову школу.














Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бред. а чьому раніше мовчали поки канікули були а зараз герої такі
Відповісти
тоже як ті дєди -начальники в синьому костюмі та з статусом чєловєка рішали?чи виносиш їм сміття,тоже при адміністраціях,при ділі...?
Відповісти
раніше б їх почули.люди молодці.як раз на перше вересня ї треба....не ведіться на тих с...к в галстуках.поки аснавной перед камерами не скаже точні терміни не розходьтесь спокійно.і то треба буде дивитись..а ті будуть вам шварготати поки на групкі не розділять..
Відповісти
Так ми всі в таких школах вчилися. І нічого навчилися. Якщо захочуть навчитися ці полішуки, то в любих умовах вчитися. А то гриби почалися, треба йти збирати, та й через то дітей не пускають.
Відповісти
про войну розкажи..бля..барствують..в лінінград їх..до товаріща берія..
Відповісти
міля , ти краще їдь в Ісраель жрать свою мацу
Відповісти
Для тих , хто приїхав на бронепоїзді -поясню . Ми звертались до місцевої влади (начальника відділу освіти Віктора пася та голови Камінь-Каширської райдержадміністрації Івана Вовка )ще в травні місяці! Відповіді від них так і не отримали! Іми тоді ще їх попередили про те , що на перший дзвоник дітей не пустимо ! Тут читайте http://visti-kamenia.com/news/v-osivcyah-svyata-pershogo-veresnya-ne-bude-batki-ne-pustyat-navchatisya-ditey-u-napivzruynovan
Відповісти
Останні новини
Освітній конфлікт на Волині: селяни чекають на губернатора. ВІДЕО
03 вересень, 2013, 08:47