У Волиньраді блокують роботу сесії. ФОТО

У Волиньраді блокують роботу сесії. ФОТО
Роботі сесії облради завадили опозиціонери, які вишукувалися біля президії та трибуни у сесійній залі.

Інцидент трапився у середу, 4 вересня.

Спочатку голова Волинської облради Володимир Войтович просив депутатів нормально почати роботу сесії, але не переголосовувати питання призначення Петра Олешка ректором ВІППО.

До нього приєднався й голова Волинської ОДА Борис Клімчук, який зазначив, що під час засідання голів фракції і груп облради, яке щойно відбулося, прийняли нормальне рішення щодо врегулювання питань регламенту.

Утім, опозиціонери не зрушили з місця. Зі словом до присутніх звернулася депутат Валентина Блінова. Вона заявила, що проблеми з початком роботи сесії виникли через Володимира Войтовича. «Це ваша провина, не зрозуміло, як приймали рішення по Олешку», - вела далі вона.

«Ви говорите, що готові йти на компроміс. Але при цьому кажете, що Олешко все одно буде ректором. Якщо так, то давайте віддамо всі повноваження одній людині і не будемо витрачати час та гроші і збиратися. І тоді поставимо крапку на волинській демократії», - додала Блінова.

Своєю чергою, депутат Ігор Гузь зазначив, що опозиція хоче почати роботу сесії, але демократично. «Ми її не почнемо, якщо нас почнуть ламати через коліно. Якщо так буде і далі, то буде десант з ВР з нардепів», - додав він.

«Вас зараз в залі більшість. Стосовно Олешка, ми не будемо вам заважати, ми просимо переголосувати по Олешку, потім - по регламенту», - зауважив Ігор Гузь.

«Ми як опозиція нічого поганого не хочемо, ми хочемо, щоб ви прийняли рішення, бо у нас виникають сумніви. Ви не хочете, тоді ми стоїмо, і будемо так далі працювати», - вів далі Гузь.
«Ви загострюєте, представники ПР», - висловився депутат.

Під час дискусій вирішив виступити й Борис Загрева. На його думку, потрібно знайти компроміс із рішеннями, прийняти зміни до регламенту сьогодні, а питання щодо ректора ВІППО винести на наступну сесію.

«Я солідарний сьогодні з опозицією, яка звертає увагу тих, хто починає забувати, що ми тут усі люди. Що треба організувати все не через коліно, не через упертість, не через наглість, а через повагу до людей», - додав Загрева.

Окрім того, він зазначив, що, за його інформацією, хтось учора викликав міліцію. Тож, він звернувся до голови ОДА, чи той нічого не знає про той факт як господар приміщення. Та стверджувальної відповіді не було.

Врешті, так і не дочекавшись порядку, голова облради Володимир Войтович оголосив перерву в роботі сесії. Про продовження її, за словами Войтовича, повідомлять згодом.

«Щасливої дороги», - в емоціях кинув насамкінець Володимир Войтович депутатам.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці так регіоналам і треба!!!
Відповісти
шкода,що в європейській країні опозиції доводиться так діти.але іншого способу нема.підтримую опозицію.а Войтович-політичний імпотент.
Відповісти
...так діяти...
Відповісти
Дурний приклад "старших" соратників - заразний!:)
Відповісти
Останні новини
Міста-привиди Китаю. ФОТО
04 вересень, 2013, 11:17
У Волиньраді блокують роботу сесії. ФОТО
04 вересень, 2013, 11:11