Пакети-«маєчки» тепер не безплатні: скільки вони коштують у супермаркетах Луцька

Пакети-«маєчки» тепер не безплатні: скільки вони коштують у супермаркетах Луцька
Сьогодні, 10 грудня, набув чинності закон, який забороняє розповсюдження надтонких («маєчка») та тонких пластикових пакетів. Це означає, що у магазинах, аптеках та закладах харчування за кожну торбинку треба окремо доплачувати.

Залишаться в обігу до 1 січня 2023 року тільки ті надтонкі пакети, що є первинною упаковкою для риби, м’ясопродуктів та сипучих продуктів. Пакети з більш грубого пластику можна буде тільки продавати, а не роздавати безкоштовно.

Інформаційне агентство ВолиньPost вирішило з’ясувати, чи діє вже така заборона у найбільших супермаркетах та на ринку Луцька і скільки там треба доплачувати за звичні для покупців «маєчки».

Супермаркет «Сільпо»

У продовольчому супермаркеті «Сільпо», що на вулиці Кравчука, за «маєчку» доведеться доплатити 10 копійок. Щоправда, такий пакет не витримав кілограма яблук й порвався на шляху до каси.



Інформацію про те, що пластикові торбинки тепер платні, ми побачили тут лише у чеку. Додатково покупців про це у «Сільпо» на Кравчука ніде не інформують.



Гіпермаркет «Там-Там»

У «Там-Тамі» біля стійок з «маєчками» розмістили інформацію про те, що вони тепер коштують 50 копійок за штуку.

Вже на касі на цьому наголосила також і працівниця гіпермаркету. Дехто з покупців, до слова, прочитавши інформацію про платний пакет, вирішував відмовитися від нього і брав, для прикладу, банани без торбинки.



Маркет «Сім23»

У мережі маркетів «Сім23» за «маєчку» тепер беруть 10 копійок. Про це ми, як і у «Сільпо» дізналися із чеку. Додаткової інформації про це не розміщували.



Ринок «Завокзальний»

Продавці переконують, що про законодавчі зміни знають і будуть дотримуватися. Утім, здебільшого на ринку ще не можуть відповісти конкретно про те, яку ціну братимуть за пакети-«маєчки» зі своїх покупців.



Зауважимо, що для пристосування до нових правил дали 3 місяці. Починаючи від 10 березня, за порушення доведеться розплачуватися. Закон передбачає штрафи у розмірі від 8500 грн до 17000 грн. Безоплатне ж розповсюдження дозволених для використання пакетів (біорозкладних) каратиметься штрафом від 1700 грн до 3400 грн. За повторне порушення штраф збільшуватиметься.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Там-Там самі ненажерливі, більше за інших деруть аж 50 коп.!!!
Відповісти
Буду на кожен мандарин цінник ліпити,хай заробляють)
Відповісти
там там ненажери, буду приходити зі своїми пакетиками, і людям безоплатно роздавати
Відповісти
Давайте всі ходити у маркети де пакети по 10 коп. От і навчимо ненажерливих
Відповісти
Ото зробили ще краще власникам магазинів,мішочки і то за гроші!! А бідним людям знов гірше,господи які дебільні закони!!! Тож зовсім подіньте ті мішки якщо шкідливі.
Відповісти
Тож треба вилучити з магазинів ті мішочки якщо шкідливо!! А не продавати за гроші,знов власникам магазинів зробили добре,господи,які дебільні
Відповісти